värmeelement säkerhet

Under de senaste 25 åren, har Murray Anderson hanteras praktiskt taget varje hem förbättring projektet kan tänka sig. En ivrig DIYer har han uppgraderat, ombyggda och renoverade sina hem allt på egen hand. Nu har han vänt sin fokus till att dela denna expertis med sina läsare.

Rumsvärmare är ett bra sätt att värma upp ett kallt rum eller ge någon extra värme till ditt hus. Men medan otvivelaktigt bekvämt, ett värmeelement kan också vara farligt. I själva verket enligt Brandskyddsföreningen National (NFPA), extra uppvärmning såsom elektriska och fotogenvärmare är den främsta orsaken till hem bränder under månaderna december, januari och februari. Så om du funderar på att skaffa ett värmeelement eller om du redan har en, hålla dessa idéer i åtanke och se till att du som extra värme säkert. Samt, som en del av en övergripande hem brandsäkerheten planen, inte bara för att du har ett värmeelement, vara noga med att utrusta ditt hem med åtminstone en brandvarnare och larm på varje våning och utanför alla sovrum.

Om du redan har en elektrisk värmeelement, kontrollera alla ledningar och isolering för att vara säker på att det är i gott skick. Byt ut slitna eller skadade ledningar.

Kör inte elektriska sladdar över en hög trafik område. Sladdar är lätt att snubbla över. Det är bäst att inte använda en förlängningssladd med en elektrisk utrymme bastuaggregat, men om du måste vara noga med att använda en tung förlängningssladd (dvs 12 gauge tråd) som kan hantera strömmen utan att värma upp.

Innan du köper en flytande bränsle eller fotogen värmare kontrollera dina lokala brandföreskrifter. I vissa områden är dessa värmare är inte tillåtna. Det är också en bra idé att kontrollera att brandförsäkring kan du använda en drivna värmeelement i ditt hem.

Använd endast tillverkarens rekommenderade bränsle i din värmeelement. Bensin brinner med mer värme än fotogen så att sätta gasen i värmaren kommer få den att brinna mycket varmare än det var avsett att, och kan orsaka en brand,. När du tanka din värmare, se till att det är coolt före tankning. Hälla brännbar bränsle i en varm värmeelement är ett recept för katastrof.

Det är ingen tvekan ett värmeelement kan bidra till att göra ditt hem mer bekväm under den långa kalla vintern. Men kom ihåg att de är inga leksaker och de är inte multifunktionella apparater. Se till att värmeelement är i gott skick och följa dessa grundläggande säkerhetstips och värmaren kommer att ge år av värme för din familj. Ignorera dessa idéer eller misslyckas med att behålla din värmare som tillverkaren rekommenderar och du bara be om problem. Bo säkert, låt inte ditt hem bli en del av dessa hem brandstatistik.