välja sten för staplade stenmuren

Ett staplat stenmur är en vacker tillägg till din landskapsarkitektur. Den staplade stenmuren skiljer sig från andra traditionella typ väggar eftersom de är byggda utan användning av murbruk eller något slags lim. Denna typ av vägg har använts i århundraden som ett medel för att mäta ut mark, hålla boskap, och att bygga stödmurar. Staplade stenmurar är byggda på ett sätt som de inte behöver någon typ av murbruk eller cement. De är sammankopplade och byggda med ett förskjutet konstruktion. Detta lägger en enorm mängd styrka till stenen staplade väggen som är mycket svåra att bryta. Bygga en staplad stenvägg kommer att kräva en viss typ av sten för processen. Stor uppmärksamhet på detaljer som behövs i processen. Här är några tips för att välja din sten.

I själva verket är du kommer att behöva båda. Stenarna du väljer måste vara både stora och små för att passa alla skrymslen och vrår. Olika längder behövs för att hålla stenarna förskjutna och hålla sig borta från enhetliga längder.

Stor eller liten spelar ingen roll

Den bästa stenen att använda i särklass är en platt sandsten. Denna sten är både hållbara, lätta att arbeta med, och har en plan yta som behövs för stapling processen. Du bör också överväga dränering. Sandsten är en fin, porös sten som kommer att förbättra dräneringen medger vatten tas bort från väggen.

platt Sandsten

Beroende på syftet med din staplade stenmuren, kanske du vill titta på några klädd sten. Denna typ av sten har viss tillverkning till den och används oftast i mer formella ser väggar. En stödmur längs en utfart, eller användas för att klä upp ett poolområde kan göras med huggen sten.

Prefabricerade Klädd sten

När man bygger en staplad stenmur nära en vatten-funktion, såsom ett vattenfall, är en hård sten kommer att bli nödvändig. Det kommer att hantera belastningen av extra vatten vikt, plus stå upp mot frysning och upptining. Mjukare, mer spröd sten börjar spricka, chip, och så småningom misslyckas när nära en hel del vatten.

hård sten

Hela processen med att bygga en staplad stenmur är uppbyggd kring principen att det kommer att stå i många år framöver. Detta händer när stenar som du använder är platt på både toppen och botten. Jämnhet är inte lika viktigt som att bara vara platt. I själva verket kommer oregelbundenheter längs toppen och botten tillåter användning av små krossad sten för att fungera som ett sätt för att binda de övre och nedre lopp tillsammans.

Håll saker Flat

Även om du kan använda en rund sten som ofta finns i stenar och grustag, kommer du vill skicka dem till din staplade stenmuren. De är mycket svårare att stapla och, på grund av de oregelbundna mönster, mycket mindre stabil.

Håll dig borta från runda fält sten