välja en energieffektiv pool pump: 6 tips

Oavsett om du byter ut en befintlig pool pump eller kräva en för en ny pool, kan det vara bra att veta vad man ska leta efter i en energieffektiv modell. Tänk på några tips nedan när du handlar för en miljövänlig apparat som kan spara pengar.

Många äldre sorter av pool pump kommer att ha endast en hastighet, men detta är ett ineffektivt sätt för att det ska fungera. Satsa på en pump som har en variabel hastighet som gör att du kan minska hastigheten på en cykel för apparaten. Denna process gör det möjligt för vatten att filtrera genom systemet en gång per 24 timmar, vilket är mer effektivt än att minska den tid cykeln tar att köra så att du också kan spara pengar. Din varvtalsreglering av cyklerna stoppar pumpen från att behöva arbeta alltför hårt.

Fart

Kontrollera de material som poolpumpen är gjorda av för att säkerställa att de är icke-korrosiva. Detta kommer att minska risken för att komponenter utveckla rost och minskar möjligheten för pumpen fungerar korrekt. Kom ihåg att du får vad du betalar för och en pump tillverkad av armerade material är sannolikt att kosta mer, men kommer att vara en mer effektiv alternativ eftersom det kommer att pågå längre.

material

Undersök pool pump innan köp för att räkna ut hur lätt det skulle vara att få tillgång till filtret och riv när den är på plats. En pump med komponenter som är lätta att komma åt kommer att rengöras oftare, vilket kommer att hjälpa den att arbeta mer effektivt eftersom det inte kommer att behöva arbeta alltför hårt på grund av en ansamling av skräp.

Tillgång

Mängden watt att pumpen behöver för att driva det måste tas hänsyn till, eftersom detta kommer att påverka hur energieffektiv det är. Det är inte nödvändigt för pumpen att använda en betydande mängd energi för att få det att fungera så välj en låg effekt alternativ.

Wattal

En pool pump som innefattar en digital styrning gör att du kan ställa in den så att cykeln löper under lågtrafik för krav på el. Kostnaderna under dessa tider är ofta billigare och du bör kontrollera med din verktyget leverantör för att bekräfta de exakta tider eftersom de ofta kommer att vara under natten. Du kan också välja ett alternativ som har en timer som kommer att göra samma jobb.

Kontrollera

När du väljer en pump, tänk på storleken på din pool att hjälpa dig att avgöra vilken som är bäst för dina ändamål. En betydande mängd energi kan vara bortkastade om en felaktig storlek pump används. Om pumpen är för liten för poolen, kommer den att tvingas arbeta alltför hårt för att filtrera vattnet som inte bara kommer att slösa ström men kan också få pumpen att bryta ner. Där pumpen är för stor, kommer det att slösa energi det ögonblick då den är påslagen.

Storlek