temperaturkontroll för ditt akvarium

Fisk kräver ordentlig kontroll vattentemperatur för att överleva och frisk i akvariet. Du måste hålla i minnet att den nödvändiga vattentemperaturen varierar beroende på vilken typ av fisk du har. Det finns ingen anledning att hålla vattnet vid en hög temperatur om du har insjöfisk. Å andra sidan, om du har tropiska fiskar, bör vattnet vara varmare och när det gäller saltvattenfisk bör temperaturen vara ännu högre än.

Om du inte vet rätt vattentemperatur för din fisk, be en djuraffär assistent för information. För en sådan sötvattensfiskar såsom guldfisk, bör temperaturen vara cirka 52 till 65 grader C. Å andra sidan, bör temperaturen vara cirka 75 till 80 grader för guppy och andra tropiska fiskar. Sist men inte minst, clown och annan saltvattenfisk föredrar en vattentemperatur på cirka 78 till 83 grader C.

Steg 1 – Att be en Djuraffär Assistant

Du måste köpa och installera ett akvarium värmare för att hålla din fisk bekväm i vattnet, särskilt om du har saltvatten eller tropiska fish36 i ditt akvarium. Ställ en djuraffär arbetare för information om rätt storlek och wattal av värmaren.

Steg 2 – Installera en värmare

Justera temperaturen hos värmaren att värma upp fisk tanken ordentligt. Tänk på att du behöver för att höja temperaturen med 2 till 3 grader om du vill att fisken att föröka sig. Höja vattentemperaturen kommer också att bidra till att bota ick, en vanlig sjukdom där vita fläckar utvecklas på kropparna av insjöfisk. Sötvatten ick kan döda din fisk om du inte behandla det omedelbart. Om du har flera fiskarter som lever tillsammans i akvariet, kommer det att bli bättre om du håller en genomsnittlig vattentemperatur.

Steg 3 – Justera Heater

Köp en mini fläkt och installera den på sidan av akvariet. Se till att mini fläkt är utrustad med en clip-on fastsättning och kom ihåg att rikta den mot ytan av vattnet när den installeras. Den mini fläkt kommer att ansvara för att kyla fisk tanken i händelse av att temperaturen i rummet blir mycket het. Kom ihåg att en mini fläkt installation kommer att påskynda avdunstningen av vattnet i akvariet, därför se till att du håller en hink fylld med akvarium klara vatten redo hela tiden.

Steg 4 – Installera en Mini Fläkt

Om du inte vill installera en fläkt i ditt akvarium, kan du köpa en kylare i stället. Men du måste vara försiktig och kom ihåg att en kylare kostar hundratals dollar, mycket dyrare än en mini fläkt. Priset beror på storleken på kylaggregatet samt. Om du är en professionell akvarist eller fisk djurhållare, kylaggregat är den lämpligaste kylutrustning för ditt akvarium. Om du vill sänka eller höja temperaturen på vattnet, gör det mycket långsamt. Ändra vattentemperaturen 1 till 2 grader åt gången. En kraftig förändring kan betona och även döda din fisk

Steg 5 – Installera en Chiller