teak golv: för-och nackdelar

Det finns många typer av lövträ som finns, men teak golv är bland de mest populära. Som med alla träslag, har teak unika fördelar och nackdelar. Om du funderar på att använda denna exotiska träslag, tänk på följande för- och nackdelar innan du gör ditt slutliga val.

Teak är ett av de allra svåraste skogen, och det kan stå emot tidens tand. Det är ett bra alternativ för högtrafikerade områden samt för hushåll med barn och husdjur. Det är mycket motståndskraftig mot repor och chip märken från missbruk. Det är också resistenta mot djur klo märken.

Hållbarhet

På grund av det faktum att teak undan dess naturliga oljor, många människor väljer att lämna den obehandlade och göra det möjligt att åldras naturligt. Detta kan vara en kostnadsbesparande steg om du väljer att inte tillämpa en yta såsom lack eller bets. Teak också inte splittras, så att du inte behöver oroa sig för slipning om du hoppar över mål.

Shine och Finish

Teak är vattentät, så det är vanligt i bastu, badrum, båtar och kök. Träet kommer inte absorbera vatten, vilket också kommer att lindra oro över det ruttnande från vatten exponering.

Vattentålig

Bortsett från de naturliga oljor i teak som ger en naturlig lyster, oljorna fungerar också som en naturlig insektsmedel. Med teak, behöver du inte vara orolig för termiter eller andra insekter grävande i din trä förstöra den.

Naturliga Insect Repellent

Vissa säljare av teak har fångats med trä som har skurits ned från två särskilda utrotningshotade arter av teak. Om du funderar på teak golv för ditt hem, leta efter återvunnet trä eller hållbar trä. För att vara säker på att du får en certifierad teak, se till att leta efter FSC (Forest Stewardship Counsel) certifiering på golvet du köper.

Hotade arter

Även om det finns vissa arter av teak som odlas i USA, har de flesta att resa mycket långt. Kommer främst från Asien, är kostnaden i samband med sin sjöfart mycket mer än andra träslag. Vägning kostnaden för teak jämfört med hållbarhet och rummet du använder den i kommer att hjälpa dig att avgöra om det är kostnadseffektivt för ditt rum.

Dyrare

Underhåll

Teak förlorar sina oljor under ett par år och behöver oljas om igen för att behålla sin lyster och dess förmåga att motstå termiter och andra insekter. Du kommer att behöva använda teak olja på det var två till tre år för att uppnå detta. Även om det inte är en hög underhåll projekt som behöver göras ofta, kommer du överväga om du är villig att gå det här steget för att hålla din teak golv i toppskick att inte bara försäkra ovanstående punkter, men att hålla det från att ändra färger.