takträdgård liners och jord

Om du bor i en lägenhet, eller har en platt tak hem, är en takträdgård ett bra sätt att minska din klimatpåverkan och införa din familj till glädjen i trädgårdsodling. Du kan börja med en färdig att använda liner, eller bygga din egen takträdgård, bara vara säker på att du använder rätt typ av jord, och ge tillräcklig dränering.

Stora järnaffärer bära ett stycke trädgård liners som kan fyllas med jord och är redo att gå. Om du vill göra din egen, bygga en ram eller låda, och använda tunga polyuretan eller rullas plast, eller köpa en ovan jord poolduken. Du kan börja i liten skala med en eller två planter lådor och bygga takterrassen långsamt, lägga till nya sektioner som tidigare har planterats och mår bra.

Olika typer av Garden Liners

När du skapar din egen takträdgård, kan du infoga variationer i konstruktionen. Bygga ett steg design för att ha tillgång till växter av olika storlekar. Med separata liners, kan du också ge olika jord- och fukt krav, såsom mycket ljus, lerig jord för rötter och knölar, och starkare, mer stödjande jord för växter såsom majs eller okra.

Simple takträdgård Designs

Var noga med att ge ett sätt att ta bort överflödigt vatten från en takträdgård liner.

Takträdgård Drains

En fast på taket liner bör vara tillräckligt djup för att placera tre lager av material.

Rock, sand och jord

Var försiktig så att du inte lägger mer tyngd på taket än det är i stånd att stödja. När man bygger ramar, alltid använda en solid bottenskena längs taket som fördelar vikten jämnare över hela ytan. Om du inte distribuera vikt ordentligt, kan ditt tak läcka eller ens kollaps.

viktfördelning

Hinkar och blomkrukor kan användas som omedelbara trädgårds behållare för taket. Ett vanligt exempel är att så Rädisfrö på ett enkelt fönster planter eller blomlåda, men du kan också placera en spaljé i en 5 liters hink och växa bönor, squash och gurkor. Spara kaffe och te grunder och använda dem för att lägga till näring till växter jord.

improviserad Trädgårds