takfönster information 1 – Vad du bör veta innan du köper och installerar

takfönster

En takfönster kan ge ditt hem med dagsljus och värme. När korrekt vald och installerad, kan en energieffektiv takfönster hjälpa till att minimera din värme, kyla och belysning kostnader.

Maximera ett takfönster prestanda i hemmet innebär tre steg

Design: Tänk på ditt hem design och klimat i förhållande till energiprestanda ett takfönster.

Urval: Hitta ett takfönster som uppfyller dina krav på energiprestanda.

Installation: säkerställa korrekt installation av takfönster för att maximera energieffektiviteten.

Takfönster Design Överväganden

Innan du väljer ett takfönster för ditt hem, måste du bestämma vilken typ av takfönster fungerar bäst och var att förbättra ditt hem energieffektivitet.

Energiprestanda, det första är det en god idé att förstå energi betyg av takfönster om du inte redan. Du kan sedan bestämma vilken energiprestanda betyg du behöver för din takfönster baserad på klimat och hem design.

För märkning energieffektiva takfönster, har ENERGY STAR etablerat minimikrav på energiprestanda klassificeringskriterier klimat. Men denna kriterier inte hänsyn till ett hem design. Därför, om du bygga ett nytt hem eller göra några större ombyggnad, bör du också dra nytta av möjligheten att integrera din takfönster design och val som en integrerad del av din hela huset utforma en strategi för att bygga ett energieffektivt hem .

Storlek och position; Den fysiska storleken på takfönstret kraftigt påverkar belysningsnivån och temperaturen hos utrymmet nedan. Som en tumregel bör takfönstret storlek aldrig vara mer än 5percent av golvytan i rum med många fönster och högst 15 procent av rummets totala yta för utrymmen med få fönster.

Du bör också överväga ett takfönster position om du vill maximera dagsljus och / eller passiv solvärme potential. Takfönster på tak som möter norr ger ganska konstant men kallt belysning. De på öst-vända tak ger maximal ljus och solvärme på morgonen. Vetter västerut takfönster ge eftermiddag solljus och värme vinna. Söderläge takfönster ger den största potentialen för önskvärd vintern passiv solvärme än någon annan plats, men ofta tillåter oönskad värme vinna på sommaren. Du kan förhindra oönskad solvärme vinst genom att installera takfönster i skuggan av lövträd (blad fällning) träd eller lägga till ett flyttbart fönster som täcker på insidan eller utsidan av takfönster. Vissa enheter har specialrutor som kan hjälpa till att kontrollera solenergitransmission.