taket läcker – sänka dina utgifter innan du ringer för att få hjälp

Liksom de flesta husägare, du troligtvis hålla en löpande önskelista hus projekt. Som i, du önskar att du hade tid för det, du önskar att du hade pengar att ta på, och oftare, du önskar att du aldrig hade hört talas om det. Ett typexempel: en läckande tak. Såvida projektet högst upp på listan säger, “släcka elden” det är där “Fix taket” tillhör. Vattenskador är en potentiell katastrof som kan uppstå i en mycket kort tid. Svart mögel eller strukturella fel (termiter älskar vått trä) kan bokstavligen beröva dig i ditt hem. Om detta låter skrämmande, är det.

Nu visualisera pekar på en droppande tak och säger till en entreprenör, “Jag har ett tak läcka.” Troligtvis kommer han att säga: “Så det verkar, någon aning om vart det är?” Så innan du kör för Gula Sidorna, kan lite arbete spara en hel del pengar.

Kunskap är pengar

Tänk på ett tak läcka som en miniatyr flod, med ett ursprung och ett utlopp. Självklart, du vet var utloppet är – din dropp eller missfärgat tak. Ju närmare du kan komma till ursprunget (faktiska tak läcka), kommer den enklare entreprenörens jobb vara. Nu visualisera pekar på ett takfönster på ditt tak och berättar en entreprenör, “Det här takfönster läcker. Vad har jag för alternativ?” Det är en helt annan historia. En mycket mer prisvärd historia.

Steg 1 – Ta Mätningar

Allt du vet för närvarande är “utlopp” plats. Jag antar lite sunt förnuft i att överallt där du har ett dropp, kan du placera en hink. Och kontrollera det så ofta som det behövs. Hitta ditt hus planer för att skriva ner anteckningar och mätningar. Om du har ingen, kommer en grov skiss måste göra. Din vinden har oftast bara ytterväggar att mäta från, så ta två mätningar från ytterväggarna nedan.

Steg 2 – Undersöka Attic

Huvudet i vinden med planerna, måttband, kamera, en bra ficklampa och om du bara har en partiell vindsvåningen, till ett par små bitar av plywood spänner reglarna som en solid bas att arbeta från. Duplicera mätningarna underifrån för att hitta utlopps plats och arbeta dig försiktigt till den punkten. Shine ficklampan på vinden mantlar och takbjälkar, letar efter “tell-tale” vattenfläckar. Följ alla fläckar så långt upp den sadeltak som möjligt, mätning / märkning / ta bilder på vägen. Frånvarande några tecken på vatten, kan din läcka bara vara överskott kondens, en sällsynthet men möjligt. Botemedlet för kondens är fler luftintag i väggar eller tak, eller till och med en de-luftfuktare. Om så är fallet, ge de-luftfuktare ett försök och du kanske inte ringa någon. Om vatten fläckar stannar vid något föremål som penetrerar tak, (kontrollera mycket noga för att se till att de inte åter visas högre upp) du riktigt nära till ursprunget. Vanliga föremål är mottagliga för läckage är VVS ventiler, AC enheter, vind luftintag, takfönster och skorstenar. Du kan också stöta på en takvinkeln eller vertikal vägg stödja en högre del av huset. Din sista mätning i vinden är från botten av bjälken till den misstänkte origo, komma ihåg att när du tar denna mätning på taket, måste du lägga till både väggtjocklek och tak överhäng. Vid denna punkt, om du har några reservationer om att gå på ett sadeltak, du har gjort allt du kan så långt som att lokalisera läckan och det är dags att välja en entreprenör.

Steg 3 – Practice Taksäkerhet

Om du är säker på att du kan gå på taket, vidta alla försiktighetsåtgärder du kan tänka dig. Se till att stegen är välgrundad, även om det innebär lite grävande. Fäst stegen på toppen. Trä klämmor på rampen i allmänhet fungerar eller tråd och ett par skruvar i fascian om inte. Hål upp att hög kan ignoreras eller korrigerad och målade. Taklutningen är oftast märkta på dina planer som en liten triangel på sidan som visar taklutning själv, antingen i avsnittet höjder, detaljerad väggsektion, eller allmänna anmärkningar. (06:12 är det högsta belopp du kan gå på, är 4:12 ganska lätt.) Det går inte att hitta taklutningen? Ta en horisontell mätning varifrån bjälke möter taket reglar och markera den på 6 fot. Mäta vertikalt från den punkten fram till botten av en taksparre. Dubbla båda numren så att du har: 12. Men tänk på att en lång falla av taket troligen kostar mer än tak reparationer så var försiktig. Inga slick botten skor. Om det behövs, använd ett rep sele till något fast på taket, eller ett träd, inlägg, vad som helst på eller nära marken (inga bilar tack), på motsatt sida av där du kommer att bli och hålla repet sträckt.

Steg 4 – Undersök ditt tak

Få upp i taket och hitta objektet dina vattenfläckar stannade vid på vinden. Leta efter synliga skador som lös blinkande, saknade fästen, spruckna eller saknas täta. Att hitta ingenting är inte slutet. Som en sista utväg, “göra det regn” (trädgårdsslang). Du behöver en assistent på vinden för att börja skrika på första tecken på vatten. Börja under det misstänkta läckaget området, med trädgårdsslangen vid ungefär halva volymen. Ha tålamod, eftersom det ofta tar vatten lite tid att arbeta sig in i huset, och låt slangen köra några minuter innan du flyttar upp, hela vägen till åsen vid behov. (Vissa åsar höjs en tum eller två, med bugg skärmar, som nockluftventiler har varit kända för att läcka under kraftiga regn och starka vindar.) Om inget visar kan du antingen ge upp eller kör slangen vid högre volym om mer tid . Om du inte är säker på att du kan “göra fix” själv, du är klar och om igen, är det dags att göra dessa samtal.

Steg 5 – Hitta en Roofer

Att hitta en bra entreprenör är enkel nog. Notera sin adress, som närmare dig innebär mindre körtid och en lägre räkning. Lägg också märke till hur länge han eller hon har varit i branschen och göra de är specialiserade på just bostäder? Ring några lokala allmänna entreprenörer och fråga vem de vill använda (eller undvika) och varför. Den lokala järnaffär är också bra för att be runt bland huvud anställda om tak entreprenörer. När du har ringt din valda fåtal, visa dem allt du upptäckt (bilder och fysiskt), och sedan prata affärer, kontrakt (du åtminstone ha en skriftlig faktura, utan under bordet saker), garantier, prissättning, etc. Don ‘ t nämna någon av dem du har ringt andra, eftersom det kan påverka både attityd och pris. När du känner att du har “fick din man” kan diskutera villkoren i mer detalj. Du kan erbjuda att göra allt sanering och spara pengar, vara en gopher för material, kaffe, lunch eller bryta mellanmål. En sak att undvika betalar pengar i förskott. Du kan motverka erbjuda någon sådan förslag med 25% jämfört med första hela dag på jobbet, en möjlig delbetalning för långa jobb, och resten efter avslutad (efter att du har kört en annan “slang test”).

Lycka till och även om det kan kosta lite, kom ihåg att du har gjort allt du kan för att skära räkningen till sitt minimum.

Några avslutande tankar. Dessa metoder är inte en garanti du hitta en läcka, men de kommer att ge dig en riktigt bra chans. I vissa fall är läckan uppenbart från nedan, som dropp ner i skorstenen sten innebär en läcka i taket vid skorstenen, är en våt vägg en god indikation på en läckande VVS jack, en vägg häller vatten ut underifrån: en busted rör – stänga huset vatten och ringa någon rörmokare för en nödsituation. Bara tillämpa vissa sunt förnuft innan du gör något som nämns i denna artikel.