tak blinkande material: koppar vs. stål

Tak blinkande kan komma i en mängd olika metaller, var och en med olika fördelar. Att välja rätt kan man bestämma hur länge blinkande varar och hur effektivt det är. Det är viktigt att väga upp alla alternativ innan du köper.

Koppar är den mest hållbara och mest långvariga metall som du kan använda för gutter blinkar. Till skillnad från stål, fungerar den gröna lagret av oxidering som bildas på koppar över tiden för att bevara sin livslängd. Den är flexibel och kan skäras i många olika former och storlekar.

Koppar

Koppar är en mycket populär byggmaterial, men det är inte det billigaste metall du hittar. Det är allmänt tillgänglig och otroligt lätt, vilket gör det lätt att montera och manipulera.

Stål

Stål är den starkaste metallen kan användas för gutter blinkar. Stål är oorganiskt, vilket betyder att det inte kommer att spricka, gå sönder eller slits bort som andra metaller. Det finns också nationella standarder för användning av stål, som säkerställer konsekvens och hög kvalitet. Stål kan återvinnas, och nivåer av skrotas stål är betydligt lägre än koppar. Stål åldras långsammare än koppar och bör användas för en stark och fast rännan blinkande systemet. Stål kommer att vara något dyrare än koppar, men det har blivit en standard byggmaterial.