ta “vrak” av gillestugan

Sarah Van Årsdale visar kreativt skrivande vid New York University. Hennes tredje roman, Grand Isle, kommer att publiceras under våren 2012, genom SUNY Press, det var en finalist i 2008 University of Michigan Novel Contest. Hennes andra roman, blått, vann Peter Taylor Priset för romanen och offentliggjordes av University of Tennessee Press 2003, och hennes första roman, Mot Amnesia, publicerades av Riverhead Books 1996.

Om du har tur nog att ha en färdig källare och ett par barn, är chansen att du har vad som kallas i Amerika som en “gillestugan.”

Du kan dock inte känna oerhört lycklig över denna situation, i själva verket kan du sitta i gillestugan när du läser detta, undrar om kanske gillestugan är verkligen “vrak” rum, och tänker att kanske bara ta en bulldozer till det hela skulle vara den bästa lösningen.

Om din gillestugan är typisk för många, har du använt det som en plats att kasta barnen när de blir besvärliga eller längtan efter vissa högt MTV, och du har också gjort det förvaret för någon dålig möbler du har belastats med. När din stora faster dog och efterlämnade du henne otroligt obekväm rosa sammet soffa, ner i källaren trappor det gick. När man vägrade att skiljas från sin älskade inramad affisch av Claudia Schiffer, säger: “Men älskling, det är undertecknat,” du bara kastade affischen i gillestugan, där du hoppats att det kan bli uppslukade med resten av dekorativa flotsam och vrakgods.

Tja, det är därför du tänker, “vrak” och bara hålla andan tills den dag då barnen går iväg till college och du kan komma ner dit och bygg. Men du behöver inte vänta så länge. Det bästa sättet att hantera gillestugan är att tillämpa de tre Sheffield riktlinjerna för det, och tänka på funktionen, humör och harmoni i rummet.

Börja med funktion. Chansen är gillestugan uppmanas att tjäna många syften, och vissa av dessa kan verka motstridiga. Det kan vara det rum där det finns ett skrivbord och dator där barnen göra sin instant messaging och ibland stjäla ett papper för historia klass från Internet. Det kan också vara TV-rum, tvätt centrum, och den plats där du stuva någon galen nog att stanna över natten.

Låt oss säga att du verkligen behöver utrymme för att göra allt detta. Det behöver inte vara ful också.

Ett sätt att förbättra funktionen i rummet är att använda rumsavdelare, japanska skärmar gör det möjligt för ljuset att filtrera igenom och kommer att ge en ljus, rent utseende. Du kan använda dem för att spärra av tvättstuga från TV-området eller studie / instant messaging område. Att göra en liten investering kommer att hjälpa dig att öka funktionen för varje del av rummet. En trevlig fällbart bord för tvätten eller bokhyllor av skrivbordet kommer att hjälpa alla att känna sig mer bekväm.

Du kan förbättra stämningen i gillestugan med bara ett par handen och en liten investering på dekorera dollar. Inte snåla helt på att spendera pengar för gillestugan, om din familj tillbringar mycket tid där, är det värt att göra några investeringar, vilka var och en kan verkligen piggna till saker. Ett nytt skikt av färg på väggarna, en lampa som faktiskt belyser arbetsområdet, och efter ett par hundra dollar, har du gjorde rummet går från att vara The Black Hole att vara den Ganska Glada Pit.

En av de största utmaningarna är tända gillestugan. Alltför ofta har källaren lysrör, som gör även de unga och friska ser fruktansvärt. Försök att använda Golvet kan lampor eller spår belysning för att lysa upp saker och ting lite.

Att försöka få lite harmoni gillestugan kan tyckas omöjligt, men det är inte. Problemet här är att gillestugan är förmodligen hem till en ofattbar mängd stilar av möbler och accenter. Försök att föra detta tillsammans genom att bitar verkar tillhöra varandra. Måla alla mis-matched möbler i en färg, och matcha det till en mönstrad möbelöverdrag för soffa och en lampskärm i en annan färg i det överdrag. Hej, kan du även måla över glaset på inramad affisch av Claudia Schiffer!

Det finns inget som kan bota det faktum att gillestugan är gjord för rekreation, men det behöver inte fungera som Bermudatriangeln saknade möbler, så du kanske inte behöver börja leta upp “Bulldozer” i telefonboken.