ta hand om din gräsmatta

Alden Smith är en prisbelönt författare och regelbunden medarbetare till den här webbplatsen. Med en mängd kunskap att dela från sitt författarskap 50 år långa karriär, arbetar han på olika frågor, såsom hem reparation, sund livsstil, bilar, privatekonomi, och matlagning.

Någon som har ett stort intresse för deras gräsmatta, och är aktiva i att ta hand om det, vet vad halm är. Även om det kanske inte märks synligt, i synnerhet om gräsmattan är lite lång, vara säker på att det är där. Thatch är detritus gräsmatta vård. Det är ett lager av gräsklipp, gräs stjälkar, rötter och annat skräp som stannar i marken. den antingen sönderdelas, eller kommer att ackumuleras under en tidsperiod. Det kommer att bli vanligare i en gräsmatta där gräs har tillåtits att växa lång, har gräsklipp inte rakade bort, och gräsmattor som inte har luftats. Det är vanligast i varmt väder. Krypande gräs såsom Kentucky Bluegrass, Bermuda, Zoyia och vensläktet är känsliga för halm, och måste dethatched oftare än andra typer av gräs. dethatching är helt enkelt processen att avlägsna halm från din gräsmatta.

Dethatching kan åstadkommas på olika sätt. Den svåraste – men säkraste metoden – är att ta bort halm för hand med en halm kratta eller kratta. Om du är i fysisk kondition, och har gott om tid på dina händer, är detta det bästa sättet att gå. Men om du har en mycket stor gräsmatta, är den bästa insatsen för att hyra en makt gräsmatta dethatcher. Det första steget i någon lag dethatching operation är att identifiera behovet av att torrt gräs. Halm som bör endast en halv tum i höjd bäst lämnas på gården. Denna mängd halm skyddar gräsmattan i tider av torka, hög värme eller vatten restriktioner. Thatch bara en halv tum fungerar som isolering för marken, och ger screening från solens varma strålar på höjden av sommaren. Det hjälper till att hålla i fukt under torktider. Om halm är över en halv tum, kan problemen börjar. Den tjockare halm kommer att göra gräsmattan lida genom att vara till stor en buffert mellan jord och gräset. Detta kommer att förhindra tillräckliga mängder vatten för att nå roten basen och eventuella näringsämnen kan inte tränga igenom tjock halm. För mycket torrt gräs kan också skapa ett överskott av buggar som lever i gräsmattan, såsom cinch-buggar och andra skadedjur, och är ett bra medium för gräsmatta sjukdomar och svampar.

Om du har fastställt att halm behöver tas bort, är den bästa tiden att göra det i antingen tidigt på våren eller senare på hösten, så att gräset har tid att återhämta sig från eventuella skador det under dethatching. Flera saker bör göras innan du börjar. Först klippa gräset till ungefär hälften av sin normala flyttade höjd. Därefter måste du ställa in bladdjup gräsmattan vertikalskärare. Den dethatcher är ungefär som en vanlig gräsklippare i den meningen att det är en motor monterad på hjul, och skillnaden är att bladen kör lodrätt mot marken kontra horisontella på en vanlig gräsklippare. Det finns också flera blad på vertikalskärare. Om du hyr dethatcher kan butiken ledningen råda dig på djupet av skärbladen. I allmänhet kommer bladen ställas in för att skära åtminstone en halv tum i marken och därmed lossa halm från gården. Ställa in bladavstånd till ungefär 1 till 2 inches i avstånd. Gör några prov passerar med vertikalskärare för att avgöra om inställningarna är korrekta, och när dethatching, gör korsmönstrad passerar på gården för bästa täckning. När du är klar, ta bort alla rubbas halm från gräsmattan.

Luftning av gräsmattan är inget annat än en process som involverar stanshålen 3 till 4 inches djupt i gräsmattan för att tillåta vatten, syre och näringsämnen för att tränga ned i marken och nå roten bas. Det är oftast en eller två gånger per år, beroende på trafiken på gräsmattan. Luftning bidrar till att stärka gräsrötterna, och naturligtvis starka gräsrötterna gör för en grön, frodig gräsmatta. Det åstadkommes i allmänhet genom att trycka ihåliga cylindrar in i gräsmattan och tvinga ut pluggar av jord till gräsmattans yta. Vissa människor använder spikar för att åstadkomma detta, men spikar inte tvinga ut pluggarna av jord, och tillåter inte tillräcklig expansion av marken. Luftning är också en stor hjälp för att bryta upp uppbyggnaden av halm.

En gräsmatta luftare kan hyras från många hyra platser, och processen är lätt för den avslappnade gör det självare. Om du vill köpa en egen, en typisk drag bakom kommer springa runt $ 230,00. Kvällen innan du planerar att lufta gräsmattan, vatten noggrant för att luckra upp jorden, särskilt i högtrafikerade områden där marken har blivit mer sammanpressad,. När luftning din gräsmatta, fokusera på hög fot trafikområden, som normalt har en långsammare tillväxt och har lägre motstånd mot slitage. När du är klar lufta gräsmattan, är nu en bra tid att tillämpa ogräsmedel. Luftning gör en svag gräsmatta mer mottagliga för ogrästillväxt. Ta bort alla pluggar från din gräsmatta när du är klar luftning.

Om det görs på en regelbunden basis, dethatching och luftning kommer att göra din gräsmatta lyckligt. Det kommer att belöna dig med frodig, vital tillväxt, och du kommer att bli avundade av varje granne i ditt närområde.