sump pump nivåvippan: 4 typer

När du funderar på en sump pump flyta växlar du kommer att vilja kolla in var och en av de fyra huvudtyper så att du vet vilken som är bäst. Här är en översikt över var och en.

Denna växel är billigt och också bra kvalitet. Det kommer att flyta ovanpå vattnet och i princip vad som händer är som vattnet stiger, så gör bollen. När bollen träffar en viss nivå, kommer omkopplaren att utlösas på. Den goda delen om denna typ av switch är att det inte fastnar eller fastnat så mycket som andra eftersom det har begränsad rörelse och bara går upp och ner.

1. Vertikal Action Float Switch

Detta är den dyraste typen av alla nivåvipporna men det är också den typ som används mest bland yrkesverksamma. Den är känslig för vattentryck och är nedsänkt under. Pumpen fungerar beroende på vattentrycket. Det blir konkav när vattentrycket ökar som orsakar den för att slå på strömbrytaren på och när trycket går ner, blir brytaren avstängd. Den bästa delen av denna flottör är att medan det är dyrt, är det åberopas av professionella eftersom det inte fastnar, vilket är ett vanligt problem med andra.

2. Membran Switch

Denna typ är oftast används av bland dem som gör många av deras hemma själva projekten. Den här används för piedestal sumpen pumpar och flyter beroende på höjden av vattnet. Detta sker genom en flottör som hänger från pumpen. Det finns vanliga problem med denna typ av flyt men. Det kan från tid till annan fastna och sluta förlisningen och andra gånger är det inte kommer att börja pumpen eftersom den inte är aktiverad tillräckligt bra. Medan existerar dessa problem, den här typen av pump har en fördel gentemot de andra. Det är över vattnet så att du inte behöver oroa sig för makt eller elektricitet alls. Många av de andra är i eller under vattnet och därför måste ses ut i händelse av elektriska problem.

3. Tethered Float

Denna typ av switch kallas ofta översvämning fri switch. Denna typ har inte en flottör alls, i stället för att den är nedsänkt i vattnet och förlitar sig på vattentrycket för att aktivera sonden tråden inuti. Det finns också en annan sond i det som är där för att utlösa en back up i händelse av eventuella problem.

4. Elektronisk Switch

När du väljer en av de fyra typerna du vill behålla både fördelar och nackdelar i åtanke. En annan sak att tänka på är placeringen av pumpen i hemmet samt människor eller djur som lever där. Om el är en stor oro för er så finns det några pumpar som är bättre än andra i den avdelningen. Samma sak gäller för kostnaderna. Gör forskning är det bästa sättet att hitta pumpen för dig.