stripp tapet

A. material och tekniker diskuterade arbetet på de flesta typer av tapeter. Vissa tapeter kräver specialiserade tekniker och kan kräva professionell hjälp.

Börja med att strippa den yttre ytan av tapet. Ibland är en vinylbeläggning, och andra gånger är det bara ett tätt skikt av papper. Detta bör lämna endast underlagsmaterialet och lim. Förbered en tapet strippa lösning bestående av vatten och lite diskmedel. Tapeter strippningslösningen bör sponged på stödmaterialet och får ligga i blöt (återvätningsfenomen efter behov) i minst 10 minuter. En billig trädgård typ spruta kommer oerhört påskynda blötläggningsprocessen. Försök att avlägsna underlagsmaterialet med en tapet skrapverktyg eller alternativt en plan blad verktyg såsom en bred spackel. Om detta misslyckas, åter väta underlag och låt blöt. Ju mer du njuta, desto lättare jobbet.

Om ovanstående stripp lösning inte fungerar tillräckligt bra, kan du också prova en lösning av två delar vatten till en del vit vinäger och använda samma teknik. Denna stripp lösning är endast effektivt mot tapeter installerat med hjälp av vete eller stärkelsebaserade tapetlim. Om limmet är okänd, använd en av nedanstående strippor.

Om du har verkligen envis tapeter, få viss säkert och enkelt eller Dif nätet, eller från din lokala hem förbättring butik och följ flaska anvisningar för att ta bort kvarvarande underlagsmaterialet.

Om du planerar att måla det område du bara avskalade, måste du se till att alla limmet bakom stöd avlägsnas. Att berätta om det fortfarande lim kvar, väta väggen och känna den. Eventuella slemmiga områden betyda att det finns lim kvar. För att avlägsna eventuella kvarvarande lim, blanda två matskedar flytande sköljmedel i en liter vatten och skrubba. Du måste också noggrant skölja hela väggytan så det finns inga spår av pasta eller tapet strippa kvar bakom, innan du målar.

Om din vinyl / tät pappersbeklädnad inte vill dra av stöd, kan du försöka torka dra den från väggen, som kan eller inte kan orsaka väggskador. Du kan också få en pappers scoring verktyg, såsom papperstiger, att göra mål papperet och utföra ovanstående steg bort. Pappers scoring verktyg kan skada gips under tapeten, men är skonsammare mot gipsväggar. Se till att du läsa anvisningarna på förpackningen för fullständiga instruktioner, men en bra tumregel är att låta verktyget göra jobbet. Ytterligare sidotryck kommer att orsaka ångra skador på väggytan. En alternativ metod är att använda en rakkniv att få en serie av X: s in tapeten ytan. Detta kräver en noggrann touch som att inte skada den underliggande väggytan. I vissa fall kommer de scoring och blötläggningssteg gynna eller förstärka avdrivningen av ytmaterialet, så efter detta steg, försök att avlägsna ytmaterialet igen. Om fortfarande ingen framgång, måste du utföra repetitiva poäng, blöt, och band åtgärder för att ta bort bakgrund.