stödmur dränerings misstag att undvika

Det är viktigt att tänka på stödmur dränering i färd med att bygga din vägg. Det kan vara avgörande för att säkerställa att väggen förblir upprätt, och att alltför mycket våt jord inte få den att bucklas eller kollapsa. Dålig dränering är ofta orsaken till stödmurar misslyckas, och då är det ofta för sent att rätta till. Att undvika några misstag som detta kan hjälpa dig att hålla din vägg stark i många år framöver.

När du installerar den anlagda jorden, som stödmur är utformad för att hålla upp, bör du passa i vissa PVC-rör. Dessa gör det möjligt för vatten att rinna ut ur jorden, och förhindra att jord från att bli vattendränkt och alltför tung.

Inte Lägga Avloppsrör

När du håller på att bygga muren, lägga ett lager av lösa stenar och stenar mellan jorden och väggen. Detta kommer att bidra till att ge dränering, särskilt under kraftiga regn. Du bör lägga till sågspån eller andra absorberande partiklar till stenarna för att hjälpa dem att suga upp jorden.

Inga Stones bakom muren

Lägga avlopp till grundandet av din stödmur dränering är viktigt. Perforerade avlopp låta vattnet rinna ut ur väggen, vilket förhindrar den från att kollapsa under vikten av för mycket vatten.

Ingen Perforerade dräneringsrör