sten faner Väggkonstruktion tips

En sten faner vägg konstrueras genom att först sätta upp en bärande vägg av betong eller cinderblocks. Då sten faner (platta, tunna stenar) appliceras på ytan av väggen med murbruk. Det ser ut som en riktig stenmur, men det tar mindre tid och pengar för att sätta upp. Här är några tips för att skapa din egen sten faner vägg.

Bestäm var du vill att din sten faner vägg. Så mätningar och dra din gård att skala på ett ark rutat papper. Använd detta för att hjälpa dig att utforma väggen. På ett andra ark rutat papper, rita planerna för väggen. Därefter går utanför där stenen faner väggen kommer att byggas. Sätt en andel i alla hörn och i början och slutet av väggkonstruktion enligt planerna du drog upp. Ansluta alla insatserna med snöre. Om du inte gillar vad du ser och vill göra ändringarna, flytta insatserna och sätt tillbaka snöret. Ändra dina planer som behövs.

Planera

Sten faner är mycket realistiskt ser. Det är svårt för många geologer att skilja mellan sten faner och natursten. Men om du vill att utseendet på din sten faner vägg att vara så naturligt som möjligt, se till att din sten faner kommer till dig i en mängd olika former, storlekar och färger.

material

Du behöver inte riva ner dina gamla väggar och sätta upp nya för att konstruera en sten faner vägg. Om du har en befintlig vägg som du vill använda sten faner till är det första steget att se till att den är helt ren. Smuts, sand eller andra lösa partiklar kan påverka hur väl bruket fastnar på väggen. Murade väggar kan ha mortel och stenar appliceras direkt på dem, men väggar av trä eller puts, till exempel, behöver en vattentät barriär, metall ribba, och en skrapa rock innan du kan börja.

Använda en befintlig vägg

Det är möjligt för en mer erfaren gör-det-självare att konstruera sin egen sten faner vägg. Om du inte installerar sten faner över en befintlig vägg, dock bör du överväga att ringa på ett professionellt för en konsultera och eventuellt få projektet igång. En professionell murare kan ge dig råd på bland annat-var att bygga din vägg, om du kommer att ha för att täta det, och vilka material du ska använda baserat på förhållandena på din egendom och klimatet. Dessutom kommer du spara en avsevärd tid genom att låta murare konstruera bärande vägg för dig. Få råd första gången kommer att förhindra misstag som kan leda till att du måste anlita en professionell ändå att åtgärda dem.

Vet när man ska ringa en professionell

Innan du börjar byggandet på din sten faner vägg, kontrollera med staden för att ta reda på vad som krävs av dig. Åtminstone kommer du förmodligen behöver bygglov. Underlåtenhet att följa lokala byggnormer och lagar kan resultera i böter och du kommer att behöva ta väggen ner. Också ta tid att räkna ut var din tomtgränsen är.

Kolla byggnormer och zonindelning lagar