start och groende lavendel frön

Lavendel frön kan vara ett billigt sätt att odla lavendel för trädgård, men processen är allt annat än snabb och enkel. Med tillräckligt tålamod, uppmärksamhet och omsorg, men du kan växa en hälsosam, doftande lavendel växt från frö.

Lavendel frön har vad som kan betraktas som en låg- och långsam grobarheten. Fröna har en kort hållbarhet och en grobarheten som är låg per 100 frön. De har också en ganska lång groning tid på 2 veckor eller längre.

Räkna med “låg och långsam” Groning

Växande lavendel frön har en annan nackdel i att det tar plantor en lång tid att komma till en storlek stor nog att flytta till något större krukor. Detta ska vara när de är 3 inches tall med en enda stam. Därefter räknar ytterligare 3 månader innan växterna är redo att transplantera in i trädgården eller en mycket större kruka eller behållare.

Längre tid att komma till Trans Stage

Vissa lavendel aficionados kallar detta “skillnaden faktor.” Efter år av stor omsorg för att säkerställa att ingen korsning av frön, kommer växter har olika färgnyanser utöver skillnader i höjd och bredd. Med andra ord, trots vad trädgårdsmästaren förväntar sig lavendel frön, kan det slutliga resultatet bli något oregelbunden i både färg och form.

Stora skillnader i resultat

Med en sådan lång gro och växa tid, är det bäst att påbörja processen tidigt, cirka 7 till 10 veckor innan sista frosten datum. Starta frön i en lägenhet i soilless mix eller sandjord. Täck behållare med plastfolie eller wrap. Kylas eller plats i en kall ram för cirka tre veckor. Alternativt, i områden som inte är under noll, plats bredvid byggnaden stiftelsen och täck med granris.

När och hur man plantera lavendel frön

Efter 3 veckor, ta bort platt från det kalla området och placera i en miljö med tillräcklig ljus och värme. Detta kan vara en fönsterkarm, avsats, växthus eller under en växande ljus. Vatten, men gör det sparsamt. Lavendel frön och växande växter inte gillar alltför mycket vatten.

När plantorna når 3 inches i höjd med en enda stam, transplantera dem till enskilda krukor. Ge växter tid att härda innan transplantation utanför. Placera dem i ett soligt läge under en period av 5 dagar.

När marken är tillräckligt varm och det finns ingen större fara för frost, transplantera de enskilda växter som odlas från lavendel frön i sin nya plats utomhus (eller behållare för att stå utanför).