stål vs plast VVS röret

När det börjar bli dags att uppgradera VVS i ditt hem, kanske du undrar om du vill använda plast VVS rör eller stål VVS rör. Följande information kommer att hjälpa dig med ditt beslut genom att ge några grundläggande information om varje.

Stål VVS röret är rosttrögt, men inte rostar bevis. När man arbetar med äldre stålrör, kan du behöva lossa rost från trådarna för att avlägsna bitar och förhindra förorening av dricksvatten. Gängor på denna typ av rör tenderar att vara avsmalnande, vilket gör tätningen mellan rören hårdare med tiden. Stål VVS röret kan vara dyrare eftersom det inte används så ofta som det en gång var så tillgången är begränsad. Det måste också svetsas samman. En fördel av stål VVS rör är att det oftast inte kräver så noggrant urval av ryggfyllning när rören är begravda.

Stål VVS Pipe

Plast VVS röret är perfekt för gör-det-självare att använda eftersom det är lätt att flytta och lätt att skära. Den finns i styv eller flexibel form för att göra röret lättare att placera i olika platser. Plast VVS röret är värmebeständigt, även om det inte kan motstå så höga temperaturer som stålrör. Till skillnad från stål, det finns fler alternativ för att ansluta plaströr och dessa inkluderar fastklämda kopplingar, mekaniska kopplingar, eller glida-jam-mutter kopplingar, liksom lösningsmedelssvetsning. Plast VVS rör finns i en mängd olika färger. Som stål VVS rör, kan plaströr grävas ner men mer noggrant urval av rygg fyllning krävs för att skydda dem mot skador.

Plast VVS Pipe