stål tak reparation och underhåll tips

Stål tak är en av de bästa investeringar du kan göra för ditt hem eftersom det är en typ av tak som är mycket slitstarkt och har en tendens att pågå längre än asfalt bältros. Den genomsnittliga, välskött plåttak kan pågå åtminstone 30 år, medan de bästa asfalt bältros vanligen endast 25 år under de mest idealiska väderförhållanden. En av de mest tilltalande attribut stål tak är att det förblir hållbara och långvariga med mycket lite underhåll. Men då och då du kommer att behöva göra metall tak reparationer. Här är några tips att tänka på med plåttak underhåll.

Coat din stål takläggning vartannat år. Använd en god kvalitet tak beläggning baserad på klimatet du bor i. För varma klimat, välj en reflekterande (vit) beläggning för att reflektera solens strålar. En grå beläggning fungerar bra i kallare klimat, eftersom det hjälper till att absorbera värme. Endast gäller beläggning i temperaturer på minst 50 grader med låg fuktighet för att uppmuntra till rätt härdning av takbeläggning.

Vilket minskar risken för en läcka

Coat sömmar med en styv borste och applicera beläggningen med en roller för jämn täckning.

Patch ett hål

Små hål kan repareras genom att rengöra eventuellt löst takbeläggning från runt hålet. Skapa en fyrkant i en 2 till 3 tum omkrets runt det område som ska lappas med användning av en eller två tum butyltejp. Skär en bit av galvaniserad metall för att passa över området inklusive bandet. Fästa plåstret på befintligt tak metall med skruvar varje 2 tum. Caulk kanterna på plåstret. När tätnings torkar, täcker hela plåstret med takbeläggning.

Reparera en Parted Roof Seam

Sömmarna mellan arken av metall i stål tak kan komma ifrån varandra i hög vindar, hagel eller helt enkelt med vanlig slitage under åren. Som en del av plåttak underhåll, bör du regelbundet undersöka ditt tak för även de minsta sprickor i en skildes tak söm.

Försiktighetsåtgärder när du gör plåttak Reparationer

Använd en spackel för att avlägsna eventuella lösa takbeläggning. Sedan täcka båda sidor av sömmen med en kvalitet takbeläggning. Innan beläggningen har helt stelnat, patcha skildes sömmen med glasmembranet tyg. Plåstret måste överlappa sömmen med minst 2 inches. Applicera ett andra skikt av takbeläggning över reparation och låt torka helt.

Stål tak tenderar att vara mer hala än andra typer av tak. Innan du klättra upp på taket, noggrant kontrollera den och dess fackverk. Om de är mosstäckt, isiga eller våt, vara mycket försiktig när du klättrar på den.

Titta var du placerar din vikt för att förhindra att poppa en söm. Försök till steg endast på kanten av taket eller takstolarna som vanligen är åtskilda var 16 till 24 inches isär.

Helst bör du försöka att göra några reparationer stående på din stege. Om du inte kan göra detta och måste sitta på taket för att fixa det, ta upp en 2 av 4 fot träbit som är minst 1/2 tum tjock. Placera kortet över takbjälkar och använda den för att stödja din vikt.