sprinkler controller: öppen vs slutna system

Sedan en tid tillbaka har det funnits kapacitet att ge rätt nivå av bevattning för anläggningar som använder sprinkler controller inom något område i enlighet med deras behov. Detta är känt som ett system med sluten slinga. Samtidigt har vi många områden som är medvetna om värdet av det slutna systemet och ändå insisterar på att använda en tidsinställd leverans av bevattning oavsett planta behöver. Detta är det öppna systemet.

Ett slutet system av bevattningsslinga övervakar miljön för att säkerställa att vattnet som levereras verkligen är nödvändigt. Många olika parametrar mäts i kommersiella system, inklusive mark fukthalt och luftfuktighet. Vatten som levereras till ett område som just har dragit nytta av regn eller någon annan bevattning åtgärd slösas bort vatten. Växterna kan inte absorbera det tillräckligt snabbt och marken kommer förmodligen att få mättad och förlora värdefull ventilation.

En kommersiell bonde kommer ofta göra beräkningar om vädret och bestämma hur han ska bete sig mot sina anläggningar baserade på många års erfarenhet. Denna naturliga förmåga har nu anpassats till maskiner som kan mäta många av de effekter som jordbrukaren reagerar instinktivt till och använda en komplex uppsättning guider för att ge vad informationen tyder behövs.

Eftersom detta är en “ställa in den och glömma det” utöva det sällan måste övervakas. Det kommer att ge den bästa behandlingen för växterna och (ofta) boskap i en gård samtidigt som stora besparingar av knappa och värdefulla resurser.

Det är sant att säga att systemet är inte alltid så tillgänglig för mindre oro jordbruks men många aspekter av det är. Det är mycket enkelt, till exempel, att få ett bevattningssystem stängs av om den upptäcker att det finns tillräckligt med regn som faller. Det är också enkelt att ha ett system som kommer att stängas på om det finns en kris utvecklas i vattenhalten i jorden,. Denna nivå av ekonomi och automatisering bör vara mer utbredd.

Det öppna systemet är ett annat automatiskt system och det var en gång den bästa tillgängliga. Tekniska framsteg har lämnat öppna systemet stående. Även om det fortfarande mycket vanligt, särskilt bland trädgårdsmästare, de framsteg som kan ge upp till hittills inte så stor spridning.

En aspekt av den öppna slingan är att ingen justering görs även av uppenbara situationer som regn stormar. Om bevattning är att vara påslagen och det finns ett skyfall storm, förändrar ingenting. Stormen förstärks av bevattningssystem. De är sällan ens stängas av manuellt under sådana omständigheter.

Det finns ingen tvekan om att det slutna systemet är vida överlägsen. Det finns också lite motivering för att inte anpassa en del av tekniken till öppen slinga och klippa ut en del av avfallet. Ursprungliga utgifterna för enkla mätinstrument kommer snart att återvinnas i form av besparingar i naturresurser och nedskärningar i verktyg kostnader.