split bambu stängsel

Om du funderar på att skapa en attraktiv integritet staket eller vill ge din trädgård en mer exotiska utseende, är delad bambu fäktning ett utmärkt alternativ. Bambu stängsel är inte bara ett tilltalande och naturliga valet för staket täckning, är det hållbart, lätt, låga underhållskostnader, röta och resistenta billigt.

Split bambu fäktning kommer i ett sortiment av färger, mönster och stilar, och du är säker på att hitta en som förbättrar eller matchar ditt landskap. Bambu fäktning kommer i paneler eller i rullar och är relativt enkel att installera. Panelerna kommer brukar komma i storlekar som är 6 eller 8 fot bred, medan längder för rullar av bambu stängsel vanligen variera beroende på tillverkare. Populära typer av split bambu staket är vanligtvis säljs i höjderna 3, 5 eller 8 fot.

Typer av Split Bamboo Stängsel

Split bambu stängsel består bambu lameller som hålls samman med galvaniserad tråd. Lamellerna variera i bredd, men kommer vanligtvis att vara mellan 1/2 tum och 3 inches. Pre-delade bitar av bambu är anordnade vertikalt med ett mycket litet utrymme mellan varje träbit. Split bambu staket står sig väl till vädret och vanligtvis varar mellan 10 till 15 år. Däremot kan med hjälp av en bra polyuretan klarlack på bambu förlänga stängslet liv avsevärt.

Välja den bästa typen av bambu Fäktning

Om du installerar split bambu stängsel över toppen av en befintlig kedja länk staket, kommer du att finna att rullar är mycket lättare att arbeta med än paneler. Om du kommer att bygga en ny delad bambu staket, kommer med hjälp av paneler kräver mindre arbete och kommer att bli mycket billigare än att först konstruera en kedja länk staket och sedan täcka den med en rulle av bambu stängsel. Båda typerna av bambu stängsel är ungefär samma i termer av hållbarhet och enkelt underhåll.

installation Tips

Installera en rulle av bambu staket över en kedja-link staket kräver lite mer än en stark rygg och några galvaniserad tråd. Men det finns några saker du bör vara medveten om. Till exempel, när du installerar en roll delad bambu stängsel över en kedja-link staket, bör du alltid lämna ett par inches fritt utrymme under botten av bambu och marken. Detta kommer att bidra till att förhindra bambu staket från att absorbera för mycket fukt från marken och nedbrytning eller röta.

Använd alltid kraftiga galvaniserad tråd att installera split bambu staket och färdigskurna bitar av cirka 10 till 12 inches att göra installationen går snabbare. Du kan snabbt trimma längden av en rulle av delad bambu stängsel med ett par skarpa avbitare att klippa galvaniserad tråd som håller bitar av bambu tillsammans.

Om du installerar bambu staket paneler, måste du bygga en ram för att stödja stängslet. Du bör använda inlägg som är 4×4 inches i storlek och är gjorda av hög kvalitet cederträ eller tryckimpregnerat virke för att hindra dem från att ruttna. Sprid dina inlägg jämnt för att tillgodose bredden på bambu paneler och alltid placera ett inlägg i mitten av var och en. Se alltid till att du följer lokala byggnormer och förordningar när du installerar din bambu staket.