spara energi med isolerade romerska nyanser

Försöker sy din egen Roman nyanser för att kompensera de ökade kostnaderna för uppvärmning och kylning kostnader. En kostnadseffektivt sätt att minska värmeväxling med 45 procent och minska elräkningen är att klä dina fönster med isolerade nyanser. Även om du kan köpa förisolerade Roman nyanser för att minska energikostnaderna, sy din egen ger en up-front kostnadsbesparingar på upp till 30 procent, samt ett roligt projekt, särskilt om du är praktiskt med en symaskin.

Innan vi går in i konstruktionen av isolerade Roman nyanser, här är lite bakgrundsinformation för att hjälpa utbilda dig på värmeöverföring genom fönster och varför isolering kan bevisa livräddande på vissa platser.

Fördelar med romerska Shades

Windows, även de som är konstruerade i hus som bor i kallare klimat, kan stå för 25 till 40 procent av den mängd energi som krävs för att kyla eller förhindra värmeförlust från ett utrymme eller rum. Denna variation beror på hur väl glaset är tonad eller skuggad. De flesta fönster och behandlingar fönster är klassade med ett R-värde, som mäter ett materials förmåga att motstå värmeflödet. Ju högre R-värde, desto större motstånd till rörelsen av värme. Lägga till en ½-tum till en tum av isolering till dina romerska nyanser kan öka R-värdet med så mycket som 3 poäng. Bara för att sätta detta i perspektiv, de flesta vanliga persienner och gardiner har ett R-värde på 1. Gips, som jämförelse, har en minimikravet startvärde närmare 11. Välisolerade Roman nyanser som förhindrar värmeförlust under kallare perioder och värme vinna i de varmare månaderna besitter R-värden mellan 3,8 och 7.

Spara energi

De önskade energibesparingar kan uppnås genom att sy Roman nyanser konstruerade med rätt isolering tyg och utrymme för döda luftrum. Välisolerade Roman nyanser kommer att bestå av 3 skikt: ansiktet, en interlining, och en back foder. Fodret är den mest kritiska att ge god isolering. Detta skikt är beläget precis under det dekorativa tyget och bör vara konstruerat av ett mjukt, nära filtliknande tätt material, såsom en tätt kvinnor bomull. Backa upp detta med en draperi liner. Grundläggande liners som består av en 70 procent polyester och 30 procent bomullsblandning kommer att fungera, men för ännu större isolering, väljer en termisk liner konstruerad av ett förhållande av bomull 50 till 50 procent till polyester.

Välja isoleringsmaterial

Även om det skulle vara lätt att anta att tyg val är mest kritiska till isoleringen prestanda, är mängden död luftrummet faktiskt den största isoleringsfaktor. Den varje lager adderar ett dött luftutrymme, vilket minskar mängden av konvektion, en annan faktor för värmeöverföring. Medan sy Roman nyanser, bör varje skikt endast bindas vid full lyftband eller ring, vilket gör att beläggen för att hänga fritt och maximera mängden död luftrum.

Innan du bryter ut symaskinen, förstå att isolerande Roman nyanser bort möjligheten att se ut av dem när de är stängda. Isolerade Roman nyanser är utformade för att minska värmeöverföringen och öka energibesparingarna, snarare än att filtrera dagsljus.