sömniga förare som farligt som rattfyllerister

Tanya Davis är författare till The Real Estate Developer handbok, vara din egen entreprenör och spara tusentals, och hur man startar ett ekonomiskt framgångsrika Construction Company. Hon är medförfattare till Hur man gör en förmögenhet på fastigheter auktioner. Hon skriver också om kvinnofrågor och den allmänna säkerheten, och har spöke skrivit sju böcker om affärer / företagande.

Fråga någon av dina vänner, och de flesta kommer att erkänna att de fungerar ofta ett fordon när dåsig. I själva verket har de flesta inte ens inser att det finns ett problem med den. Men enligt National Highway Traffic Safety Administration, kan sömnighet orsaka över 100.000 kraschar varje år. Det är ett otroligt stort antal krascher som lätt kan undvikas. Här kommer vi att diskutera riskerna med att köra medan sömnig, när vi är mest sannolikt att vara i riskzonen, och steg vi kan vidta för att undvika det.

Sömnig körning Jämfört med rattfylleri

Sömnig körning är en av de största farorna, men det blir minst uppmärksamhet från förare-många av dem medger att somna vid ratten tio eller flera gånger per år. I sanning, kan köra medan sömnig vara lika skadligt som att köra berusad. Enligt American Automobile Association (AAA) Stiftelsen för trafiksäkerheten, effekten av att vara vaken i 17 timmar orsakar en föreställning om psykomotoriska tester samordnings som motsvarar någon som har en alkoholhalt i blodet på 0,05 procent, om de stannade vaken en hel 24 timmar, deras testa prestanda motsvarade en alkoholhalt i blodet på 0,10. Vissa stater anser du berusad på 0,08, så förare som har varit vaken i 24 timmar skulle misslyckas sobrietytest,. Experter säger att förarna är ofta inte att avgöra graden av trötthet. De uppger att de är “trött”, men inser inte att de är i fara att köra av vägen eller värre. Många förare som är medvetna om deras tillstånd av utmattning vägrar att göra något åt ​​det.

Helgdagar är Speciellt riskfylld

De långa dagar och nätter av semesterperioden kan skapa mer dåsighet för förare. Enligt Sleep Centers Middle Tennessee, mer än hälften av oss är sömn berövade. I november och december, sträcka vi våra redan alltför långa dagar och sova ännu mindre, utträngning sömn till förmån för tidigt eller sent shopping, fester, eller out-of-town gäster. Vi kan köra längre sträckor för denna verksamhet, vilket skapar ännu mer sömnbrist.

Studenter, som vanligtvis studerar för tester runt helgdagar, är särskilt sårbara för sömnrelaterade olyckor. De kan dra hela natten studie sessioner, sedan köra flera timmar att komma hem efteråt, har fjorton miljoner människor medgav somna vid ratten under det senaste året, är det ingen överraskning att unga vuxna från 18 till 29, och personer med småbarn hemma är mest sannolikt att somna vid ratten,. Tips för att undvika att köra som en drucken

AAA studie konstaterat att en av de viktigaste avskräckande att dåsig körning kraschar är för oss att vara medvetna om det. Om endast en av följande är sant, är du förmodligen för sömnig att köra

Om du planerar att resa långa sträckor, vara särskilt noga med att få en god natts sömn natten innan. Sova åtta timmar i stället för fem natten före en resa gör dig tre gånger mindre risk att bli inblandad i en sömnrelaterad krasch.

Undvik alkohol och mediciner som kan orsaka dåsighet. De flesta av dessa är markerade på flaskan, men din egen kropp kan reagera på olika sätt. Var medveten om de mediciner som orsakar sömnighet för dig och be din läkare om de kan undvikas under hela resan.

Schemalägga regelbundna stopp, ett om varannan timme körtid. Gå runt eller övning i pausen. Stretching, andas kall utomhusluft, och dricka kalla drycker hjälper många förare känner sig piggare.

Om möjligt, ta med en passagerare som kommer att hålla sig vaken och prata med dig.

Om du blir sömnig under körning, är det bästa sättet att återställa vakenhet att dra in ett säkert område och få lite sömn, ofta en kort tupplur på ca 20 minuter i längd kommer att lindra grogginess. Dricka koffein kan ge dig kort sikt vakenhet. Många förare säger att rulla ner fönstren eller lyssna på musik med en snabb takt hjälper, men det är inte stöds av studien. Mest av allt-vara försiktig ute!