solpanel pool värmare vinkelbestämning och sammansättning

Bestämma vilken väg är söder, den bästa riktningen för eventuella sol programinstallationer. Om du är på södra halvklotet, då panelerna ska möta norr. Titta på taket layout och säkerställa placeringen inte kommer att ha några hinder som försvårar panelerna från vänd åt rätt håll.

När delar av taket där solpaneler ska installeras bestäms, få de samlare upp på den del av taket. Vissa anser att det är bättre att montera solfångarna på bottenvåningen för att underlätta orienteringen av paneler och mindre skador på taket. Men att sätta panelerna upp på taket kommer att spara en hel del utrymme också.

Steg 1 – Kontrollera Direction

Anslut panelerna med kopplingar på samlar rubriker. Använd klämmor i rostfritt stål för att stadigt fästa kopplingarna i slutet av rubrikerna.

Steg 2 – Få Samlare

Fäst panelerna till taket med samlar monteringsspännena att hålla dem säkert på plats. För att ge stabilitet under starka vindförhållanden, använder en rem för att fästa panelerna till taket horisontellt.

Steg 3 – Anslut panelerna

Justera orienteringen och vinkeln på solpaneler. Solpaneler måste framhållas i en vinkel som fångar den mest solljus. I allmänhet bör lutning av panelerna vara lika med latituden du befinner dig, minus 15 grader på sommaren eller plus 15 grader på vintern. Men dessa inställningar kan förbättras för att få optimal energi från pooluppvärmning solpaneler. Det är en utmaning att ställa panelerna under vintern eftersom det är den tid på året som har den minsta mängden solljus.

Steg 4 – Fäst panelerna

För att få ut det mesta av solljuset tillgängliga, måste panelerna lutas vid en viss vinkel. Den bästa vinkeln under vintern är din latitud multiplicerat med 0,9 plus 29 grader. Den resulterande vinkeln är hur panelerna ska lutas. Den bästa vinkeln under sommaren är vintern vinkel mindre 52,5 grader. Solpaneler vinklar under sommaren är mer eller mindre 12 grader mer nivå än vad som rekommenderas. Vid en 25 graders latitud under sommaren, solpaneler är för det mesta lutar något mot norr. För att beräkna vinkeln under våren och hösten, få latitud och subtrahera 2,5 grader.

Steg 5 – Justera vinkeln