solenergi gård vs solpaneler i ditt hem

Om solenergi genereras av storskaliga jordbruk eller från solpaneler på taken på hus, är det en ren energikälla med en enorm upp. Kritiker av solenergi säger att det är dyrt och ineffektivt. Andra pekar ut fossila bränslen ingångar som den behöver, vilket minskar nettoenergiutbyte. Samtidigt nackdelarna med solenergi väl i åtanke, att förstå dess egenskaper och fördelar är lika viktigt. Det finns ett antal skillnader mellan solenergi produceras på en gård och den som produceras på ett hem, även om båda är livskraftiga former av att utnyttja ren energi från solen. I framtiden eftersom fler solfarmer byggs och fler människor att installera solpaneler på sina hem, kommer du att ha ett val av hur du vill ta emot din makt, så det är bäst att förstå båda källorna.

Solar Farms

Solfarmer är storskaliga solenergiproducerande anläggningar är utformade för att leverera ström till hela städer. En sådan gård är den föreslagna Topaz Solar Farm i Kalifornien. Det kommer att bli 9,5 kvadrat miles av solcellspaneler som syftar till att producera 1.100 gigawatt per år. Det är en miljard dollar investering av en stor solenergi fast inriktad på kraft hushåll och företag på en mycket stor skala. Topaz Solar Farm kommer att producera totalt 550 megawatt, tillräckligt för att driva över 500.000 bostäder.

Är att de kräver institutionella investeringar, sol gårdar ger ström som säljs till konsumenter. De kommer att tjäna ett liknande syfte som kraftverksdammar, kärnkraft, kol eller naturgas växter i att de kommer att privatägt men subventioneras av staten. Kunderna kommer att debiteras-som de är numera på en per kilowatt-timme.

Solpaneler på Home

På en mycket mindre skala, solpaneler installeras på tak av bostäder fungerar på samma sätt som solcellspaneler på en gård. De fångar solens energi så att den kan omvandlas till växelström och används för att driva elektronik, lampor och apparater. Den största skillnaden mellan de två, naturligtvis, är den skala. Några solpaneler på taket kan komplettera din makt behov, och beroende på mängden av sol du får, hur många paneler som du har och deras effektivitet, kan det driva hela ditt hem under dagen. Hem solpaneler är endast för enskilt bruk, dock. I vissa fall, om ditt hem paneler genererar ett överskott av kraft, kommer kraftbolaget köper den från dig. Strömmen kan inte lagras för lång det måste användas.

Istället för att köpa alla dina makt, ditt hem solpaneler producerar en procentsats av vad du behöver. Efter den initiala investeringen av material och installation, hem solpaneler göra det så att du måste köpa mindre från kraftbolaget om någon alls. En av huvudidéerna bakom installera solpaneler hemma blir utanför nätet. Med andra ord, generera kraft själv så du kan koppla från försörjningsledningar. Du kanske kan sälja ström till energileverantör, så verkligen skilj är inte tillrådligt. Hem solpaneler lägga kraften, så att säga, i dina händer.

Solfarmer är en ny form av institutionell kraftproduktion. De liknar vattenkraft och andra anläggningar i att de genererar stora mängder energi för privat försäljning, men de producerar energi rent och förnybart. Solpaneler hemma producera kraft för ditt hem ensam, såvida de inte producerar ett överskott då du kan sälja det till elbolaget. Båda metoderna producera ren energi, men. Skillnaden är främst skala där det produceras.