soffa tyg typer

Soffa tyg är en av de viktigaste mätare av kvaliteten på din soffa. Det finns flera varianter av soffa tyg tillgängliga, alla med olika egenskaper, fördelar och nackdelar. Du kan välja mellan konstgjorda tyger som nylon, polyester, rayon, akryl och acetat, eller naturliga material som jute, siden, bomull, ull eller linne.

Nylon är en populär tyg för soffor. Det är inte mycket dyrt, men är fortfarande hållbar. Det kan pågå under lång tid med tillbörlig omsorg. Det är mycket motståndskraftig mot nötning och kan motstå höga grader av slitage. Det är dock benägna att blekning med kontinuerlig exponering för solljus. En nylon soffa är ett bra val för en familj med små barn och husdjur.

Nylon

Polyester är en annan syntetisk fiber som är mycket härdig och långvarig. Den delar många av egenskaperna hos nylon och är också bleknar. Det är inte crumple eller skrynkla och liknande nylon, håller bort mögel och insekter. Icke desto mindre kan den skadas genom olja och fettfläckar.

Polyester

Rayon är en konstgjord fiber som kan emulera utseendet på siden eller bomull, bland andra naturfibrer. Förutom den naturliga looken, ger rayon fördelarna med mögel och färgbeständighet. Det är dock benägna att slitage och visar dess ålder efter några år.

rayon

En konstgjord fiber som ger utseendet och känslan av ull, är akryl dras på grund av sin betalningsförmåga och hög slitstyrka. Leta efter hög kvalitet akryl som motstår noppor. Till skillnad från naturlig ull, är akryl mycket motståndskraftig mot blekning. Det är också mindre benägna att skrynkling och färgning.

Akryl

Acetat är en syntetisk fiber som ger utseendet och känslan av silke. Det är mycket billigare, men det har flera nackdelar. Det kan visa tecken på slitage lätt, så en upptagen hushåll kan inte vara den bästa platsen för en acetat soffa. Det är också benägna att skrynkling och blekning i solljuset.

Acetat

Jute är en naturlig fiber som är känd för sin mjukhet. Det är tyvärr också låg på hållbarhet. Det kan inte motstå kraftig slitage. Det kan också blekna i solljuset och är benägen att färgning.

Jute

Silke

Silk är en lyxig soffa tyg som är endast lämplig för låg-trafik, formella områden. Det kräver professionell rengöring och god vård. Silk är mycket dyra.

Bomull är en av de äldsta tyg val. Det är slitstarkt och kan färgas i valfri färg. Du kommer förmodligen hitta det högsta antalet mönster och färgval med bomull. Även om det inte bleknar, är bomull benägna att rynkor och kan också jord lätt. Det är mycket absorberande, så du måste vara försiktig med vätskor runt en bomulls soffa.

Ull är en dyr, lyxig naturlig tyg som utstrålar värme och trivsel. Det är efterfrågan på dess naturliga överklagande och hög komfort. Det är lätt att rengöra, men det kan också färga enkelt på grund av dess höga absorptionsförmåga.

En annan naturlig tyg, är linne tillverkad av lin. Det är känsligt för slitage, solljus och kan skrynklas lätt. Som ett resultat, är mest lämpliga för formella områden ett linne soffa.

Bomull

Ull

Linné