snöskottning 101: hur man skotta snö utan att skada dig själv

Snöskottning är en av dessa vinteraktiviteter ingen kan undvika. Du måste rensa uppfart och trottoaren. Men det är något som kan lämna din rygg värk och smärta. Det finns ett sätt att göra snöskottning som inte kommer att lämna din tillbaka känslan fruktansvärt för timmar eller dagar. Att känna rätt teknik kommer att få jobbet gjort mycket snabbare och lättare.

När snö skotta du ska uppnå bästa möjliga resultat genom att ha rätt verktyg. Vissa snö spadar är platt, men leta efter en med en djupare kropp, eftersom detta kommer att göra det lättare att ösa snö. Shoppa, och inte bara använda alla gamla spade från ditt garage. En riktig snöskyffel blir bredare så att den kan röra sig mer snö. Detta kommer att påskynda snöskottning och kräver mindre ansträngning och böjning.

Steg 1 – spaden

Gilla det eller inte, måste du böja för snöskottning. Det kan innebära påfrestningar på ryggen. Gör det på rätt sätt: böja från höfterna, snarare än från dig. Detta sätter mindre stress på baksidan. När du trycker, låt trycket kommer från benen, inte ryggen. Hela idén är att ha ryggen gör så lite som möjligt för att undvika ryggsmärtor.

Steg 2 – Bock

Håll skovel med båda händerna och har spetsen på spaden praktiskt taget parallellt med snön. Detta kräver att du böja, men sätta belastningen på benen. Stå i mitten av vägen eller uppfarten och ansikte mot sidan i en vinkel.

Steg 3 – Börja spade

Tryck spaden i snön. Gå inte för djupt. Du hittar det mycket lättare om du tar bort bara en liten del av snön med varje pass. Skopan kommer att flytta lättare, så det blir mindre belastning och du inte tvinga den eller flytta en tung vikt. Som du driva snön kommer att lyfta och vissa kommer att flyga över spade.

Steg 4 – Ta bort snö

Genom att trycka mot sidan, du inte snöskottning så mycket som en människa snöplog. Ta flera pass att rensa en remsa kan ta lite längre tid, men det finns ingen lyft av tung snö.

Steg 5 – Slutför jobbet

Du bör dela upp det område som ska rengöras i små delar. När du har rensat ett avsnitt räta upp och sträcka på ryggen. Detta kommer att hjälpa musklerna slappna av innan du böjer igen. Försök inte och skopa för mycket snö på en gång. Det är mycket bättre för ryggen att ta lite längre tid.

Var medveten om att den här metoden endast fungerar om snön är 8 inches djup eller mindre. Med tyngre snö finns det inget annat alternativ än att gräva. När du har nästan all snö bort, avsluta jobbet genom att använda en kvast för att komma ner till den nakna ytan. Tillämpa salt till den rensade marken kommer att bidra till att hålla den ren och snöfria.