smarta bilar för oss förare

Alden Smith är en prisbelönt författare och regelbunden medarbetare till den här webbplatsen. Med en mängd kunskap att dela från sitt författarskap 50 år långa karriär, arbetar han på olika frågor, såsom hem reparation, sund livsstil, bilar, privatekonomi, och matlagning.

Om du har sett Da Vinci-koden, vad du kommer ihåg från Sophie och Langdon flykt från Lourve är Sophies röd Smart bil. Denna söta lilla tvåsitsiga kanske inte riktigt kunna manövrarna Sophie uttryckte det igenom, men trots det är en stor liten bil som är rolig att köra och anses nummer 7 i världens miljöbilar.

Vad är en smart bil?

Nej, det är inte ett stavfel. Den smarta bilen licensieras som “smart” – alla gemener. Den tillverkas i Böblingen, Tyskland. Företaget, som ingår i DaimlerChrysler, bytte namn från Micro Compact Car GmbH till Smart GmbH i september 2002. Under 2006 har bolaget samman med Mercedes-Benz-gruppen.

Den smarta vård är utformad för att vara lätt att parkera och miljövänlig. Idén till Smart bil tillskrivs Nicolas Hayek, som är uppfinnaren av Swatch watch. Swatch samarbetat med Daimler-Benz att bygga fordonet. Den första Smart bil infördes i Tyskland på Frankfurt Motor Show 1997. desillusionerade av Smart bil eftersom han hade velat ha en hybrid eller ren elbil, Hayek drog sig ur samarbetet, lämnar Daimler-Benz som ensam ägare. Det är nu en del av DaimlerChrysler Mercedes grupp.

Vad är dess funktioner?

Den smarta bilen verkligen skiner som en stadsfordon, som används för om staden pendlar och ärende igång. Detta betyder inte att det inte är lätt bekväm på motorvägen. Med en topphastighet på 68 km / h, är det inte precis en motorväg flygare, men det går bra på klass B och statliga vägar. Topphastigheten regleras av tillverkaren av uppenbara säkerhetsskäl.

Den smarta bilen drivs av en tre cylindrig förbränningsmotor. Två typer finns: en 50-hästkrafter i Smart Ren och en 61-hästkrafter motor som driver Smart Pulse och Passion. För närvarande är den Smart Fortwo den enda tillgängliga. Den kommer i tre smaker som nämns ovan. Den enda verkliga skillnaden mellan dem är mindre motor i det rena, och komfort och design. Det nuvarande priset för Smart Passion börjar på $ 13,590.00. Trots lite dyr, erbjuder denna bil många funktioner som gör det värt, och med en genomsnittlig mil per gallon rating 43,6 mpg stad och ett otroligt 68,9 mpg highway körsträcka, är det en bra affär.

Hur är säkerheten;? På grund av sin ringa storlek, passagerarskydd i detta fordon kan vara misstänkt. Med smart fortwo är detta dock inte fallet. Bilen är byggd med en Tridion säkerhetsskal, vilket egentligen är en halvrund stålbur som skyddar passagerarna vid en krock. Framsidan av bilen har en inbyggd deformationszon för att minska påverkan. Motorn finns i den bakre delen, så att du inte behöver oroa sig för en motor i knät i en frontalkrock. Bilen väger knappa 1.500 pounds, och samtidigt inte lika säker som ett större fordon, håller Tridion skalet upp anmärkningsvärt bra i en krasch. Behöver bevis? Den brittiska tv-serien Top Gear gjorde en 70 mph krocktest. Testet avslöjade att Fortwo kroppen förblev mestadels intakt jämfört med en sub-kompakt. Bromsar direkt från 70 km / h kommer att skada någon oavsett vad bilen erbjuder. Det är dock uppenbart att de tyska ingenjörer hade säkerhet i åtanke när man bygger den här bilen.

Vad om Unika funktioner?

Bilen är tillverkad med Tridion skalet oftast utsatta. Karossdelar är återvinningsbara, ersatt lätt nog av ägarna om de vill ändra bilens färg. En annan stor sak om Smart bilen är att det är tillräckligt liten för att parkera rakt i en parallell parkeringsplats. Tre smarta bilar kommer att passa in en parkeringsplats sida vid sida.

Vad om tillgänglighet?

Smartusa.com har en reservation program för 2008 modeller av Smart Fortwo fordon. Dessa bilar måste föras upp till standarder US utsläpps innan de säljs till den amerikanska marknaden. Ursprungliga europeiska smarta bilar finns nu tillgängliga och omvandlas till amerikanska standarder, men de angivna priserna är mycket hög, med Passion high-end coupe början på 26,900.00. I februari 2008, bör den smarta bilen uppfyller regler och kommer att finnas tillgänglig till mycket lägre priser.

En smart bil är ett mycket bra alternativ för oroar luftföroreningar och det höga priset på bensin människor. Detta skulle göra en utmärkt pendlare bil om motorväg användning är sällan. Egen en dag. Miljön kommer att tacka dig.