små träd för den urbana hemman

Susan är en Master Gardener och en hållbar livsstil forskare. Med en bakgrund inom nutrition och omfattande kunskap om hela livsmedel och wellness, Susan innehåller hållbara levande metoder som kommer att förbättra hälsan hos hennes familj och samtidigt minska sin klimatpåverkan.

Kanske du precis köpt ett hus i ett perfekt stadsmiljön, bara det finns inga träd. Du har en liten gård och rädd att du inte kommer att kunna göra mycket med landskapet. Oroa dig inte, det finns massor av alternativ för stads husägare att “gröna upp” deras landskap. En av de första saker att tänka på är ett litet träd. Det är fantastiskt stor inverkan som ett litet träd kan ha när de placeras i precis rätt plats. Plantera ett litet träd är en miljömedveten sak att göra och du kan njuta av din lilla grönområden. Eftersom träden kommer i alla former, storlekar och växande vanor, det kommer säkert att vara ett träd som passar dina behov.

Att välja ett träd

Tänk på vad du vill att trädet ska göra för dig. Vad är dess primära sysselsättning? Vill du ha en liten skugga, vill du våren färg, året runt grönska, eller något ätbart? Många urbana husägare växt liten fruktbärande träd så att de får en dubbel bonus, en vacker träd och massor av färsk frukt.

altan Trees

Klimat – Det är viktigt att välja ett träd som trivs i din växande region. Om du är osäker vilken region du befinner dig i, kan du konsultera USDA Plantering Zone kartan för att hitta ut.

Dvärg Fruktträd

Storlek – Innan du beger dig ut till dagis för att köpa ett träd, är det bra att veta vilken storlek på träd du letar efter. Alltför många människor köper träd tänker bara storleken de är när de köper dem. Vissa träd växer snabbare än andra, och det är absolut nödvändigt att komma ihåg den mogna storleken på trädet när du gör ett köp. Betrakta växande vana av trädet. Vissa träd gråta, lite utspridda bred, vissa stå upprätt som en soldat. Det sista du vill är att ditt träd för att göra intrång på dina grannar egendom, om inte, naturligtvis, har du redan rensat det med dem.

Ornamental små träd

(Mer information och tips i “Trädgårds i små utrymmen.”)

Små vintergröna träd

Placering – När man tänker storlek, också överväga placering. Letar du efter en uteplats träd, en liten gård träd, eller dvärg träd? Många dvärg träd gör utmärkta container träd och ser fantastisk på uteplatser eller däck.

Tips för plantering små träd

ämnen

Uteplats träd är perfekt för mycket små områden och ger både färg och intresse. Många små träd ser fantastisk i dekorativa behållare inklusive halv whiskey fat, lerkrukor eller liknande. Uteplats träd kan ofta placeras på din däck eller uteplats under de varma sommarmånaderna och tas in för vintern. Populära sorter är ros, hibiskus, citron, gran, gråtande körsbär, gråt blommande krabba och japanska lönn. Sätt behållaren på en träbotten med hjul för enkel förflyttning.

En av de största sakerna dvärg fruktträd är att många är självpollinerande och även producera “vanliga” storlek frukt. Det finns inget litet om skörden du får från en dvärg fruktträd om du tar väl hand om det. Vissa dvärg fruktträd blir så tung med frukt som de behöver stöd. För att undvika problem på vägen, vara säker på att du väljer en hög kvalitet rotstock. En ansedd lokal trädgård center kommer att kunna ge råd om detta för ditt område. Många dvärg sorter är super härdiga och motståndskraftig, vilket gör dem ett utmärkt val. Favorit dvärg fruktträd inkluderar äpple, persika, päron och citrus. De flesta dvärg fruktträd växer mellan 5 och 8 fot, vilket gör dem ett utmärkt val för en liten bakgård.

Om curbvädjan är vad du är ute efter, det finns ett antal populära små prydnadsträd att överväga. De flesta prydnadsträd har slående färg, spännande bladverk och vackra bär. Även en prydnadsträd inte kommer att ge en hel del skugga, de ser fina och gör utmärkta kontaktpunkter träd och ofta planteras för vintern intresse. De flesta prydnadsträd växer mellan 15 till 20 fot. Populära sorter inkluderar dogwoods, gråtande fitta Willows, “Jane” magnolior, crepe myrten, Vildäpplen och Redbuds.

Små vintergröna träd är ett attraktivt tillägg till ett stadslandskap, särskilt i nordliga klimat. Många vintergröna träd växer långsamt, så detta måste beaktas innan plantering. Om du letar efter omedelbar höjd, se till att köpa trädet lite större till att börja med. Populära vintergröna träd inkluderar “Skyrocket” enbär, “Teddy Bear” magnolia, “smaragdgrönt” tuja, och “Dragon Lady” Holly.