små förändringar för stora pengar

Suzy Kerr har varit en framgångsrik frilansande författare sedan examen från Missouri State University med en examen i journalistik. Hon har arbetat på dussintals hem renoveringar, slutföra projekt från garaget ombyggnader och asbestsanering att duscha installationen.

Det finns kraft i små åtgärder, särskilt när det gäller att DIY. Ringa rörmokaren och betala höga energiräkningar kan förebyggas med några minuter av uppmärksamhet på små problem som kan få potentiellt stora konsekvenser.

ämnen

1. Stop Utkast Around draperier

Man kan spara upp till 10 procent – ungefär $ 125 per år – på deras värmeräkningen helt enkelt genom att stänga Gardiner på natten. Ännu mer pengar kan sparas genom att blockera drag, vilket kan ske genom att installera en taklist eller hängande draperi paneler i taket och låta dem falla till fönster eller golvet. Yttre kanter kan tätas mot väggen och innerkanterna till varandra med hjälp av kardborreband (ca $ 8 för en 5-fots rulle per Amazon.com). Isolerade liners är också ett alternativ, de brukar köra omkring $ 35 per par på Sears. Blockering utkast utöver stänga gardinerna på natten kan öka de $ 125 besparingar med 25 procent.

2. Använd en hår sil för att skydda rör

Användningen av en rörmokare kan sväva i de tredubbla siffrorna. En plast sil för dusch kostar ett par dollar och kan förhindra huvudvärk av igensatta rör.

3. Rengör glödlampor

Enligt US Department of Energy, smutsiga glödlampor avger 30 procent mindre ljus än rena dem, vilket gör att du slår på flera armaturer för att kompensera skillnaden. I stället bör en damm lampor i lampor och andra öppna armaturer regelbundet med en ren, torr trasa. Innan damning, se till att lamporna har stängts av och att lamporna har hunnit svalna ordentligt. Varje LED-lampa som inte är påslagen i fem timmar om dagen sparar ca $ 3 per år. Så, om man undviker att vrida på cirka sju andra ljuskällor för denna tid, kommer de att spara ca $ 21 per år.

4. Hoppa Utökad garanti

Studier visar att den genomsnittliga kostnaden för reparationer som omfattas av garantier är endast något högre än kostnaden för täckning. Genom sjunkande utökade garantier, kan man spara $ 37 med små apparater, $ 65- $ 75 med elektronik, och $ 118 med vitvaror.

5. Ändra dusch

Gamla dusch släpper så mycket som fem och en halv liter vatten per minut – två gånger den federala gränsen och mer än tre gånger vad nyare dusch frisättning. Byta en äldre dusch med en nyare en kan spara 112 $ årligen kostnader varmvatten.

6. planterar träd runt huset

Skugga på sidan av huset från och med fem år gammalt träd kan spara upp till 35 procent på energikostnaderna. Under året och beroende på var du bor, kan detta lägga till upp till hundratals dollar årligen.

7. Byt ut gamla takfläktar

Genom att köra takfläktar medurs under vintern, kan termostaten stängas av upp till 5 grader Fahrenheit. Detta beror på att fläkten trycker uppvärmd luft ned när den körs i en medurs riktning. Denna enkla knep kan spara en vanlig människa 10 procent på uppvärmningskostnader, eller $ 59 per år. Man kan öka dessa besparingar ännu högre genom att installera en Energy Star-klassad fläkt, dessa fixturer är 60 procent effektivare än äldre modeller.

8. Aktivera Viloläge på datorer

Ställ in viloläge på datorer så att bildskärmarna dämpas efter ca 10 minuters inaktivitet. Aktivera den här funktionen på enheter sparar ca $ 90 per år på elräkningen.

9. Ge Brutna Vacuum en andra chans

Innan kasta ut den gamla $ 300-modellen, bör man anstränga sig för att fastställa (eller ren) den sig själv. Problemet kunde fastställas med en enkel clearing av hinder i slangen eller ta bort fibrer som är lindade runt slagstång. Om problemet kvarstår, kan man konsultera bruksanvisningen för tips om hur du byter en säkring ($ 3), en bruten bälte ($ 3,50), en borstvalsen ($ 20), eller ett filter ($ 5- $ 20). Om handboken förloras eller felplacerade, besök Handböcker Online (homeappliance.manualsonline.com). Genom att försöka lösa problemet själv, kan kostnaden för en reparation eller utbyte ($ 75 och uppåt) undvikas.

10. Uppgradera en kran Strålsamlare

Genom att tvinga vattnet genom en skärm i kranen, är vattenflödet avtagit, vilket kan spara upp till $ 100 per år om din värmare är gas, $ 140 om elektrisk.