skruvdriv garage dörröppnare: hur man kan öka vridmomentet

En skruvdriv garage dörröppnare är en vanlig syn i många garage runt om i landet. De är tysta, har en hel del att lyfta styrka, och är prisvärda. Husägare som kommer hem från en lång dag på jobbet bjuds på en smidig öppning garageport när de kommer dit. Det finns tillfällen när husägare vill förändra sin garageport till en som är isolerad, tillverkad av ett tyngre material, eller är bara lite bredare. Men de vill inte ändra sin skruv driv garage dörröppnare. Justera vridmomentet på skruvdriv garage dörröppnare kan göras på ett par olika sätt. Vissa är ganska inblandade, medan andra tar bara några minuter. Även om dessa åtgärder kan kompletteras med en gör det själv husägare, kanske du vill kontrollera med en serviceperson att se till att varje projekt är korrekt ifylld.

Ett av de sätt som du enkelt kan öka vridmoment på din skruvmejsel garage öppnare är att justera effekt på själva motorn. Vissa motorer har begränsare som kan ökas eller minskas beroende på hur mycket lyftkraft som behövs. En skruvmejsel är måste vrida ratten.

Steg 1 – Set elparametrar

Ett annat sätt att öka vridmomentet som behövs för att lyfta tyngre dörrar är att installera en mindre gängstång. Detta hjälper motorn att generera mer kraft, eftersom den inte behöver stänga en stång med större diameter. Koppla stången från lyftmekanismen på dörren liksom själva motorn. Höj ny bit i rätt läge och återansluta.

Steg 2 – Installera nytt gängmekanismen

En av de delar som ger garagedörren mer effekt är torsionsfjädrarna som motvikt till dörrens vikt. Byte i vår med en starkare kommer att hjälpa dörren lyfta mycket tyngre vikter. Vid byte torsionsfjädrarna komma ihåg att de är under en hel del kraft. Du kommer att vilja arbeta mycket långsamt och försiktigt för att se till att skadan inte inträffar. Du kan lindra en hel del av den kraft, genom att lyfta dörren och haka fjädern då.

Steg 3 – Installera nytt Vridfjädrar

Det finns 3 olika motorer som finns tillgängliga för skruvdrivgarageportsöppnare. De är 1/4 HP, 1/2 HP, och 3/4 HP-modeller. Om du tycker att mindre motor inte kommer att ha tillräckligt med vridmoment för att lyfta din garageporten kan du växla den med den större modellen. Innan du försöker detta måste du koppla bort strömmen och skruvdrivaggregatet. Några bultar håller motorn till ramen som lätt tas bort. När du köper den nya motorn behöver du några nätadaptrar att köra skruvdrivaggregatet.

Steg 4 – Installera Större HP Motor

Det finns gott om eftermarknadsprodukter som är särskilt utformade för att ge ditt garage dörröppnare mer lyftkraft. Dessa omvandlare är installerade mellan motorn och skruvdrivaggregatet. De är en enkel bult på som inte kräver någon elektrisk arbete.

Steg 5 – Lägg momentomvandlare