skjutdörr lås ersättning

Byta din skjutdörr lås kan vara en mycket svår uppgift att slutföras, eftersom skjutdörrar är känsliga för inkräktare bryta låset och in. Byte av skjutdörr lås för en bättre eller säkrare modell är alltid en bra idé och du bör kunna köpa ersättningslåset på din lokala hem förbättring butik. Efter några enkla riktlinjer, kan du slutföra projektet själv i några timmar.

Skjutdörrar kommer i många olika varianter och modeller, och att hitta lämpliga låset är din första utmaning. Du måste veta dörrens tillverkare och modellnummer. Detta bör skrivas någonstans på själva dörren, så att lokalisera det bör inte vara ett problem. Du kommer då att behöva köpa ett lås som det passar din dörr, antingen genom att titta på Internet, eller kontakta din lokala järnaffär.

Steg 1 – Köp ersättnings Lock

När du har den nya skjutdörr lås, måste du ta bort den gamla. Låsa upp dörren och skjut den öppen tills den vidrör stötfångaren på baksidan. Därefter sätter en luckan för att förhindra dörren från att glida runt när du försöker att få låset gratis. Med hjälp av din skruvmejsel, lossa skruvarna runt den gamla lås och dra den gratis. Din skjutdörr lås bör göras av två separata delar hålls samman av skruvar, så om du ångra dörren bör lås och yttre delar falla sönder, men du kan behöva bända loss låset om det har varit på dörren en lång tid.

Steg 2 – Ta bort gamla lås

När den gamla låset är avstängd, lätt fett det område som du just har utsatt för ljus, och sedan bifoga det nya låset. Om du har köpt en lämplig ersättare för ditt märke och modell, bör du kunna driva in skruvarna i de ursprungliga hålen och dra åt. Du kommer att behöva hjälp med att hålla de två delarna av det nya låset tillsammans medan du drar åt skruvarna. Som skruvarna skärpa, bör du kunna se de två delarna i linje med varandra.

Steg 3 – Ersätt Lås

Du bör nu ha en fullt fungerande lås. Ta bort dörren sylt och skjut dörren stängd. Försök att låsa dörren, och kontrollera att spärren är i rätt läge. Om det inte är, kan du behöva lossa skruvarna tills spärren går in i sin vanliga hål.

Steg 4 – Kontrollera Spärr