skjutbara glas hårdvara: reparation av lås

Beträffande skjutbara glas hårdvara, en av de mest ökända problem innebär låsen. Det finns ett brett utbud av lås som kan följa skjutbara glasdörrar, och varje lås kan fastna i ett något annorlunda sätt. Läs vidare för att lära sig att reparera varje annan typ av lås.

En glasdörr har ofta en standard stift tillhållarlås som du skulle hitta på en vanlig dörr. Ett vanligt problem med dessa lås är en oförmåga eller en svårighet att vända låset. Detta kan innebära att låset känns klibbig eller är nästan omöjligt att vända på grund av skräp närvarande i hårdvaran.

Standard dörrlås

Ett annat vanligt problem uppstår när en nyckel krävs för att vrida låset. I detta fall kan det vara svårt att sätta in eller ta ut nyckeln.

glidande Lås

I båda fallen kan dessa problem enkelt ändras med hjälp av en grafit penna från någon järnaffär. Helt enkelt sätta pennan i låset och trycka in en liten mängd av ämnet i låset. Inom några sekunder bör din lås känns som ny.

En annan vanlig typ av glidande glasdörr lås fungerar genom att skjuta en liten hack upp och ner. Ibland kan detta lås uppleva några av samma symptom som standard dörrlås: en känsla av klibbighet eller att något blockerar spåret från att röra sig i en riktning eller den andra.

Du kan ibland använda en grafit penna för att åtgärda detta problem också. Detta beror dock om du kan hitta några öppningar på lås som är tillräckligt stora för att sätta pennan. Om så är fallet och grafitpenna inte löser problemet, kan du pröva att använda någon gemensam smörjmedel liknande petroleumbaserad olja eller WD-40-i området för att se om det gör någon skillnad.

Om, efter allt detta, låset fortfarande inte fungerar, måste du demontera den för att avgöra om någon av de inre delarna av låset har böjts eller skadats. Om så är fallet, bör du installera ett nytt lås, eftersom det är nästan omöjligt att fastställa en skadad lås.