skiffer underhåll, skötsel och reparation

Skiffer bryts sten som används för eldstäder, skorstenar och golv i hemmet. Som skiffer är ett poröst stenmaterial, bör det skall tätas. Få en speciell skiffergolv sealer från golv återförsäljare eller hemma center. Förseglaren penetrerar den övre ytan av den skiffer, och skyddar den från marken och repor, och från fett.

För att rengöra tillstånd, borsta väggytor ibland för att ta bort damm och “fräscha” eller damm med damma fastsättning av dammsugare.

Tvätta skiffer golv med diskmedel och vatten. Skiffer är inte skadas av alkaliska rengöringsmedel, men starka lösningar behövs inte för rengöring. Skölj väl och torka torrt. En vattenbaserad, självpolerande vax kan appliceras över en ren, torr, tätad för extra skydd och glans. Veckofuktmoppning med en knappt fuktig mopp på en vaxad golv kommer att hålla den ren för ett bra tag innan tvättning med tvättmedel behövs.

Om du har en elektrisk polermaskin, kan lösningsmedelsbaserade polering vax användas för att rengöra och vax. Detta måste putsas. Använd inte vax runt eldstäder.