ska du fylla badkaret innan diktning?

Badkar fogtätning är en lång och mödosam procedur. Även om det kan göras på egen hand, utan professionell hjälp, många gör det enkla misstaget att inte fylla badkaret innan fogar. Detta resulterar i sprickor som bildas när badkaret är fyllt för första gången efter fogtätning.

När ett badkar fyllt med vatten eller någon kommer in den, det bottnar och drar i sömmarna. Oavsett täta appliceras på sömmarna behöver justeras för detta tryck, annars kommer det att spricka när badkaret är fylld och hela Caulking jobb kommer att gå till spillo. Detta beror på att caulk är inte flexibel. Därför måste du se till att du justerar för den spänning som den täta kommer att ha utövat på det när badkaret används.

oflexibel Drevning

När du diktning badkaret, fylla det tre fjärdedelar av vägen med vatten. Denna extra vikt kommer att simulera den faktiska vikten av badkaret när den används, och kommer att göra det sag och dra i sömmarna. Tillämpning av täta vid dessa drog sömmar gör det möjligt att torka i ett läge där det inte kommer att spricka när badkaret används igen.

Fylla badkaret med vatten

Vid hantering av hem projekt som diktning, se till att du får de små detaljerna rätt, annars kommer du att sluta med slösat en massa tid och pengar.