sex varma vädret grödor för din köksträdgård

Katina Lewis är en frilansande författare och en ivrig trädgårdsmästare. Hon har också en extrem förkärlek för världen av kryddor och varma livsmedel, och är en ivrig storm watcher och fotograf.

I slutet av våren, värmer vädret upp och du kan börja din köksträdgård. Men vad trädgårdsväxter ska du växa? Här är en lista över sex måste ha varmt väder växter för din köksträdgård.

tomater

TIPS: Vår expert trädgårdsrådgivare, tillägger Karen Thurber, “Om du bor i ett kallt klimat, kommer svart plast som används som en kompost hjälpa att värma jorden också välja korta säsongen sorter kommer att förbättra din framgång..”

Summer Squash

paprika

bönor

Paprika är stora växter att växa i din trädgård. De är lätta att odla, har få skadedjur och är mångsidig i köket. Det finns många sorter, några är varma medan andra är söt. De kommer i vackra färger inklusive grönt, rött, orange, gult och även lila. Paprika kan ätas direkt från trädgården som ett mellanmål. (Var försiktig med att äta varm paprika direkt från trädgården, kan de vara mycket varmt!), Paprika är lätt lagras för senare användning. Banan- och Paprika kan skäras i en-tums bitar och frystes för senare användning. Varm paprika kan torkas genom traditionella metoder såsom binda upp, ungefär som örter. Paprikorna kan sedan malas upp i kryddor. Båda typerna av paprika kan vara långsam rostade på låg värme i ugnen under några timmar och användas omedelbart eller lagras för senare användning,. Peppers är lätta att växa även om du har en kort växtsäsong. Hot paprikor tenderar att ta lite längre tid än paprika (såsom bananer och paprika)

Majs

TIPS: Karen antyder, “Kort sagt växtsäsonger är det bäst att starta frön i sex till åtta veckor innan sista frosten, eller köpa transplantationer från en lokal trädgård center.” De liknar tomater i tillväxt och gillar och ogillar. Inte många skadedjur påverkar paprika, som blad och stjälkar är ganska otäck och är giftiga för de flesta varelser vid förtäring. Paprika kräver full sol, måttligt bördig väldränerad jord som är rik på organiskt material, regelbunden vattning och varma jordar.

Det finns inget som en mogen, röd, saftig tomat, eller några körsbärstomater. Rött är den traditionella färgen alla tänker på när de hör om tomater, men de kommer i många andra färger inklusive, grönt och gult, även nyanser av lila. Det finns tiotusentals sorter av tomater att välja mellan, TIPS. Karen tillägger: “Hybird tomater har fötts upp för att ta fram specifika egenskaper som färg och motståndskraft mot sjukdomar, medan gammaldags heirloomtomater har en makalös smak.

Tomater är ganska lätt att växa. Det finns många typer av tomater som växer bra i kortare säsong klimat som norra USA. I de flesta fall börjar fröna inuti ramen växa lampor eller köpa transplantationer är sättet att växa de bästa tomater. Tomater som varma klimat och tål inte frost bra även när väl etablerad,. Körsbärstomater är en rolig tomat att växa. En bout en tum i storlek, de är små och oftast mycket söt. De växer bra i containrar, och bra att använda i sallader eller som ett hälsosamt mellanmål för barnen.

Termen sommar squash innehåller ett brett utbud av växter, som Crookneck, straightneck, pilgrimsmussla och zucchini. Seed kataloger erbjuder det bredaste urvalet och det är värt att spendera lite tid att kolla in dem,. Hela sommaren squash skördas när huden är fortfarande öm och bör ätas relativt färska. De kommer att lagra ungefär två veckor i kylskåp, TIPS:… Karen tillägger: “Förutom frukt, sommar squash ger vackra redigerbara blommor de kan ätas råa eller kokta Harvest endast den manliga blomma, för att inte minska . skörd av squash du kan berätta att du har en manlig blommor genom att kontrollera stammen av blom man blomma stjälkar är tunna, medan kvinnliga blomma stjälkar är bredare och ett utvecklings frukt kan se nedan kronbladen,.. Sommar squash trivs i varmt väder och tål inte frost. De föredrar en sandig lerjord med rik organiskt material och ett pH på 6-6,5 Squash kräver väldränerad jord och kommer att vara olycklig om planterade i ett område med stillastående vatten.

gurkor

Färsk gurka från trädgården är ett utmärkt komplement till din sallad, smörgås eller bara som de är färska från trädgården. De liknar squash av att de älskar varmt väder.

Det finns två huvudtyper av gurka, de vining ettor och busken typer. De vining gurkor kommer att med kraft producera i de bästa förutsättningarna. De kan producera hela sommaren lång. De kan också behöva någon form av spaljé att växa på eller en lång bit av varvet eftersom de vinstockar ut överallt.

TIPS: Karen vill att du ska veta, “Om du vill raka gurkor de måste trellised.” Bush typ gurkor växa låg på marken, sex till åtta inches hög och producera frukt tidigare än Vining sorter. Dessa gurkor är bra för containerträdgårdsarbete eller om du inte har en hel del utrymme.

Bönor är lätt att växa och det finns så mycket smak i färska bönor. Det finns många sorter,. Pole bönor kan växa ganska lång och komma ur handen om du inte är redo för sin kraftfulla vining tillväxt. De behöver någon form av stöd. En pol bönor torn rekommenderas. Detta torn är en 6 fot (eller högre) torn som gör bönorna att klättra upp i tornet i ett mindre område. Det gör det lättare att skörda bönorna och håller dem från marken och lämnar dem renare och lättare att skörda,. Bush bönor är inte lika produktiv som sina pole bönor motsvarigheter, men de kan producera lika mycket om förutsättningarna är de rätta. Bush bönor är bra för containrar och mindre områden. Bush bönor växa till 1,5 till 2 fot lång och ungefär lika bredd,. Även gröna bönor är de mest populära, bönor kommer i många former och storlekar, även färg s. Harvest regelbundet för att få ut det mesta av bönor. De kommer att vara redo att skörda i så lite som 60 dagar från plantering. Om du vill ha mindre än förlängda skörd av bönor, sedan rad plantering rekommenderas. Succession plantering planterar en rad, sedan väntar på ungefär två till tre veckor, och plantera en annan rad. På så sätt kommer raderna mogna och producera vid olika tidpunkter, vilket ger en förlängd skörd.

Majs kan planteras i slutet av våren om temperaturen håller sig över fryspunkten. Så länge som det inte finns en chans att frost, kan den odlas. Marken bör vara varm men eftersom grobarhet priser är mycket högre i varmare temperaturer;. Majs är planterad av utsäde vanligen i rader. Den har bättre pollinering priser om ett parti planteras. Åtminstone en 5-fot tomt rekommenderas för att få bästa skörden. Corn själv pollinerar, men det är viktigt att ha flera rader av majs för att öka pollen i det allmänna området, därför förbättra pollinering priser.

TIPS:. Karen varnar dig, “Corn lätt tvär pollinerar, så det är viktigt att välja bara en sort att växa Om du växer två olika typer av majs, till exempel majs och popcorn, kommer din sockermajs har några kärnor som popcorn . ”

Majs tillväxt styrs av stora mängder av utrymme, men det är majs som är bättre för mindre utrymmen. Detta majs växer inte riktigt lika högt eller länge andra sorter,. Tryck majsutsäde åtminstone en halv tum i marken. Täck fröna och se till att säden hålls vattnas. Låt inte det torka ut. Plantera fröna minst 6 inches isär i raden med raderna om en 8 till 24 inches isär. Var noga med att läsa rekommendationerna om fröet paketet, kan avståndet variera. I en mer kontrollerbar miljö såsom en behållare, dock raderna och växter kan sås närmare varandra.

TIPS: Karen råd, “Avkastningen från behållaren odlas majs kommer att vara betydligt lägre än området odlas majs.”