segelbåt racing tips: gående och kör

Gående och kör kan vara en mycket spännande del av segelbåt racing. Dessa ben tenderar att vara den snabbaste och det tenderar att bli färre leda förändringar än i andra ben. För att nå och kör sträckor, bör du ställa in för lä märket samtidigt som man försöker inte att passera. Oroa dig inte om du verkligen klarat av några båtar som du kommer att ha tid att komma ikapp på den runda, eller i lovart benet. Klar luft är speciellt viktigt i detta ben. Om en annan båt driver på toppen av din vind, komma undan utan att ändra kurs för mycket.

Ignorera det sista blocket i området under däck nivå och placera stöttepelaren direkt från den horisontella mast. Detta kommer att förbättra din reaktionstiden och gör att du kan känna kraften i seglet. Endast göra detta om reglerna tillåter det. Du uppmärksamhet bör vara tre fjärdedelar att titta på din hastighet, och en fjärdedel tittar på andra båtar och kursen. Du kan vinna eller förlora, beroende på om du segla trim korrekt.

Ark stöttepelaren

Krängning båten lovart ger dig högre hastighet. Detta beror på att seglet tvingas högre i luften, där det ofta större vindhastighet. Det minskar också dra genom att minska ytan av båten på vattnet.

Kränga båten Windward

Dessutom är trycket på rorkulten minskas. Eftersom när man går medvind, är de flesta av segelytan på ena sidan av båten och kommer att vilja gå upp. Så du oundvikligen använda rodret mer än vad som är perfekt i ett försök att hålla båten rakt. Naturligtvis bör du inte styra så mycket.

gippar korrekt

Det är viktigt att gå från ett tack till en annan rätt, särskilt när man går medvind så snabbt som båten är mycket mindre stabil. Båten kan kurvan upp i en stor förändring av vind och antingen köra dig ur kurs, eller ens kapsejsa båten.

Steg 4 – Titta på vinden försiktigt

Inte göra stora rorkult rörelser och hålla din vikt i centrum. Båten ska vara igång i synnerhet om vindarna är tunga, vilket kommer att minska kraften på ryggen och tillåter bättre kontroll. Vänta någon kort stopp i vinden som använda det som en möjlighet att kasta bommen över båten.

alltid hålla utkik efter dig under syn- och springa. Håll dig till en sida av banan, men inuti den sidan kan du flytta runt för att använda vinden. När det finns en bit av vinden kommer bakifrån dig, gå upp något, så att det når du förr, än bära bort och rida ut. Detta maximerar den tid du måste använda den biten av vinden. Inte ökar hastigheten på vinden som man kan komma ut på andra sidan för tidigt.