satin färg vs halvmatt färg

Satin färg skapar en härlig glans på väggarna i ditt hem och erbjuder en bra kontrast. Om du funderar på att dekorera ditt hus och med tanke på vilken typ av färg kan du välja, har du en belöning alternativ. Det finns satin, platt och halvblank bland massor av andra.

Denna färg ger en varm och hemtrevlig glöd till någon vägg som är prydd med den. Dess utseende är någonstans mellan glansigt och silke. När du använder satin måla den producerar en film av färg som enkelt kan tas bort senare och är lätt att måla över, till skillnad från vissa färger. Däremot är en av de mindre effektiva skäl mot målning med satin att den enkelt kan scuffed. Även om det tvättas ständigt det börjar blekna bort väggen och det borde egentligen inte skrubbas.

Satin Paint

Semi-Gloss färg är vanligtvis en vattenbaserad färg som har en glänsande finish. Det är inte så glänsande som oljebaserad högblank färg men det kan blandas med en platt färg för att skapa en mer äggskal utseende. Halvblank färg är mycket lätt att rengöra. Det kan skrubbas lättare än satin färg och kommer inte bära ner efter mycket rengöring. Även överdriven skrubb skada de flesta målade ytor så småningom, så försök att minimera det.

Semi-Gloss Paint

Satin är enkel att underhålla. Såsom angivits, eftersom det är ganska skör, är det inte så hårda som alternativa typer av färg. Satin kan scuffed och betas av det trafik och som kan få den att se saknade, även bara en kort tid efter redecorating ditt hus. Om du funderar på att ommålning något område på insidan av ditt hem, noga överväga om det är bäst att måla satin.

Hållbarhet

Halvblank färg är betydligt svårare att förstöra. Observera att halvblank är inte lämplig för alla rum och om du arrangerar att använda den i ett område där den tunga trafiken kommer att passera, anser halvblank överlämnandet eftersom halvblank är lättare att rengöra. Det är också mycket lämplig för kök och badrum, som det passar deras fuktig atmosfär.

Exteriör

I vissa områden kan du köpa satin färg för utsidan av ditt hus som är kemiskt är skapad för att tåla väder och vind. Det kan dock fortfarande erbjuda en varm glöd som är en igenkännbar kvalitet med satin färg. Se till att ytan är korrekt förberedd för en satin färg område, såsom framdörrar och fönster.

Halvblank färg kan också vara för utomhusbruk och är mycket tålig. Lämplig för fönster, ytterdörrar eller andra utanför trä, kommer det stå väl och håller en god tid, om underhålls på lämpligt sätt. Halvblank färg tål väder mycket enklare än satin utomhusfärger och så det skulle vara ett bättre val för trä utomhus möbler och inredning. Det finns alternativa typer av halvblank utomhusfärg, så välj varsamt den bästa typ för dina behov.