säkerhetsrisker för nya tak

Alden Smith är en prisbelönt författare och regelbunden medarbetare till den här webbplatsen. Med en mängd kunskap att dela från sitt författarskap 50 år långa karriär, arbetar han på olika frågor, såsom hem reparation, sund livsstil, bilar, privatekonomi, och matlagning.

Förmodligen ett av de farligaste byggjobb är det av takläggare. Att arbeta på höga platser på en ibland hal tak, är de ofta utsätts för blåsiga förhållanden och naturens krafter. Takläggning industrin och lokala myndigheter är medvetna om detta, och har satt standarder och god praxis på plats för att försäkra både säkerhet takläggare och husägare. Dessa föreskrifter är gjorda av många års erfarenhet i branschen. Genom att känna till regler och föreskrifter för specifika språk är av yttersta vikt för dig. Här diskuterar vi regler och förordningar, och sunt förnuft kunskap för dem som är oroade över säkerheten i ett tak projekt.

National Roofing Contractors Association

Den NRCA är en organisation som ger information och riktlinjer för takläggning industrin. De tillhandahåller tjänster för konsumenter, inklusive rådgivande bulletiner, riktlinjer för att välja en takentreprenör, en online-sökning för en entreprenör och en takläggning kvalificering uttalande form. Dessutom har de en teknisk databas för att hjälpa konsumenterna att ta reda på nästan vad som helst de behöver veta om tak och branschen. Deras uppgift är att hjälpa husägare och fastighetsägare fatta välgrundade beslut om att behålla eller byta ut sina taksystem. Det är en bra idé att kolla in dem när man överväger ett tak projekt. En av deras största rekommendationer är att inte köpa takmaterial från en källa, och sedan hyra hjälp utifrån för att få taket installerat. Eftersom tak idag är så komplexa, bör en takläggare veta allt om det material han kommer att använda som han kan. Om en besättning är anställd för att installera material som de är obekanta med, då olyckor kan inträffa på grund av takläggare inte är bekant med de takmaterial som används.

Säkerhet genom språk

Varje del av landet har olika regler för säkerhetsfrågor, så det skulle vara omöjligt att räkna upp dem alla här. Över hela linjen, men de är ganska mycket standard. Vi kommer att använda Kalifornien för vårt exempel av statliga och lokala koder för takläggning.

Kalifornien koder och säkerhetsrutiner

Kalifornien är mycket strikt på takläggning koder, särskilt när det gäller den typ av takmaterial används. Kraven i Kalifornien överstiger kravet på Uniform Building Code (UBC) och International Building Code (IBC). Det är anmärkningsvärt att många lokala jurisdiktioner har krav på tak som överstiger allmänna krav. Här är några av de krav som tas från Kalifornien Health and Safety Board

Kalifornien koder är typiska för de flesta varje språk, med undantag av att de vanligtvis överstiger minimikrav på grund av risken för brand är så hög i det tillståndet. Kalifornien har mycket stränga lagar om trä takmaterial på grund av hotet om skogsbränder.

takläggare Safety

Takläggare bör följa krävande säkerhetsnormer när man arbetar på ett tak. Användningen av taket parentes på en särskilt brant tak rekommenderas. Dessa fästen är lätt tillgängliga på järnaffär. Konsolerna skruvas i taket, och en planka placeras på konsolerna för att ge en säker arbetsplats för takläggare.

Den ultimata säkerhet för att arbeta på ett tak är en säkerhetssele. Arbeta aldrig på ett tak med bara fästa ett rep i bältet. Denna säkerhetssele är högteknologiska, och förhindrar en hel del olyckor. Selen är ett totalsystem som har en sele, snodd, rep-grab, rep och tak ankare. Ankaret är fäst till toppen av taket, och måste sättas fast försiktigt, så att de är fästa vid taket balk, inte bara mantlar och bältros.

Arbetet med takläggning ett hem eller kontorsbyggnad är en farlig. Många gånger arbetarna är dåligt utbildade eller oerfarna på ett tak. Alltid vara mycket specifik när anställa en entreprenör för att se till att han är certifierad och att hans besättning är erfarna. Det kommer att spara en hel del sorg i det långa loppet.