säkerhetsföreskrifter för pol motorsåg användning

För att hålla dig från skada när du använder en stolpe motorsåg, bör du följa säkerhetsanvisningar. De säkerhetsåtgärder som du använder när du använder en motorsåg på marken blir ännu viktigare när du ansluter en såg till en stolpe och använda den overhead. Det kan vara en farlig börda om du inte hålla säkerhet i åtanke först.

Säker användning börjar med att bära korrekt skyddskläder, såsom långärmade skjortor och långa ben byxor. Dessutom, alltid bära skyddsskyddsglasögon, skyddshjälm och handskar. Bortse inte bär en bra och hållbar par arbetsskor.

Skyddskläder och Gear

Även om de flesta pole motorsågar är lätta, de fortfarande besitter skära tänder så skarpa som någon annan modell. Använd alltid ett bra par läderarbetshandskar när du hanterar motorsågen och speciellt när du justerar vassa kedjan. Under en skär session, kan du behöva justera kedjan ofta. Vassa kedjor kan utgöra en fara om du inte betalar uppmärksamhet.

Lätt men Sharp

Motsatsen är också sant. En dov sågkedja på en stolpe såg kan vara allvarligt farligt. Slöa knivar kan fastna under ett snitt, en situation som promps dig att utöva onödigt tryck. En dov bladet kunde bryta och skicka skära bitar som flyger genom luften som också kan utgöra en allvarlig fara. Därför är det en viktig säkerhetsrisk att upprätthålla skarpa skärkedjor.

slöa knivar

Kontrollera kedjespänningen ofta under drift. En kedja kan sträcka på grund av förändringar i temperatur och vibrationer som orsakas vid normala drifts. Göra justeringar som behövs och regelbundet kontrollera oljebehållaren för att smörja kedjan bar. Långvarig användning kommer att orsaka oljan att konsumeras, och du kan behöva byta ut det under en enda driftssession.

Kedjespänningen och olja

Säker drift omfattar rutinunderhåll, såsom byte av bränsle- och luftfilter, hålla baren spåret fri från damm och annat skräp, inspektera en elektrisk sladd för nedskärningar och undersöka en draglina för slitage och nötning. Kontrollera om tändstiftet slitage om du äger en gasdriven enhet samt fulladdade batterier när du använder en trådlös elektrisk ett.

underhålls Uppgifter

När du använder en stolpe motorsåg, bör du alltid upprätthålla en god fot hållning. Kontrollera att du har en plan för dodging alla lemmar faller från trädkronorna. ALDRIG en stolpe kedjesåg efter att ha förtärt alkohol. Rök aldrig medan rörelse en stolpe motorsåg. Avstå från att äta eller småätande också. Håll husdjur, andra djur och barn borta från det område där du arbetar. Också hålla en brandsläckare i närheten, särskilt om du arbetar när det är mycket torr.

Andra säkerhets Oro