säkerhet garageportar vs vanliga dörrar

Säkerhets garageportar har blivit mycket populär i dessa dagar och det verkar för goda skäl. Garage är bra för många skäl, främst för lagring, hem uppgifter och projekt. Garage utgör flera säkerhetsutmaningar, så du måste se till att du har installerat den säkraste och mest säkra dörren möjligt. Du bör alltid komma ihåg att 40% av icke tvingas hus inträdes brott genom garageporten.

Tills för några år sedan de flesta garage hade regelbundna dörrar, gjorda av alla typer av material som trä, järn, stål, eller till och med plast. I princip finns det inget fel med denna typ av dörr som de är kostnadseffektiva och hållbara. Deras enda nackdelen är att jämfört med moderna säkerhets garageportar de är mindre hållbara och säkra.

Hållbarhet

Vanligtvis tjuvar behöver några minuter för att öppna en garageport. Detta innebär att du måste göra det så svårt som möjligt för tjuvarna att ens försöka. Om en tjuv vet att han eller hon kommer att förlora värdefull tid, kommer de inte ens närma egenskapen. Ibland måste du installera visuell missmod.

säkerhet

Vanliga dörrar brukade ha spärr fångst som lätt kan vändas på nolltid från en potentiell inbrottstjuv. Även de fasta garageportar använts tidigare var resistenta så länge deras ram var tillräckligt stabilt. Idag vet vi att garageportar som finns på marknaden klarar även långvariga insatser och attacker från bestämda inbrottstjuvar och inkräktare. Det är en certifiering som täcker anti-intrång och det finns tre typer av dessa säkerhets garageportar – Klass A, serie B och serie C, där klass A har den bästa kvaliteten och klass C anses sist när det gäller kvalitet. Du bör alltid kontrollera klassen säkerhetsgarageporten du är på väg att köpa och installera, för att säkerställa maximal säkerhet och skydd.