rosenträdgård design tips

Inrättande av en rosenträdgård i din trädgård är en gammal tradition som fortsätter att frodas. När du designa din egen trädgård, det finns fyra saker att conside: formen på din trädgård, den visuella effekten, doften av dina rosor och årstid rosorna blommar.

Form

Det är där du överväga om du vill att dina rosor att vara låg på marken, som i traditionella rader eller klättra en spaljé. Om du inte har fri jord, kan du plantera rosor i krukor. Detta frigör gården och gör det möjligt att flytta växter som din landskapsförändringar.

Visuell

Vill du ha många färger av rosor eller olika nyanser av en färg? Vill du ha stora eller små rosor? Vill du ha arv rosor som är kända för sin doft, eller vill du nya sorter som har vackra blommor?

Doft

Nyare varianter av rosor saknar den distinkta doften av gamla kultur rosor. Om du vill ha både den livliga skönhet nyare rosor tillsammans med doften av gamla, plantera olika sorter bredvid varandra.

säsonger

Slutligen anser när olika sorter blommar. Det är möjligt att köpa rosor som blommar vid olika tider på året. Om du vacklar dem, kommer du att ha en längre växtsäsong.