rökskador restaurering

Rökskador restaurering är något som många husägare måste gå igenom någon gång. En brand i ditt hem kan vara förödande och orsaka många problem. Det är dock möjligt att eliminera rökskador och komma tillbaka till din tidigare livsstil. Här är grunderna i rök skadesanering.

Innan du kan effektivt ta bort rök lukten från huset, måste du först eliminera eventuella sot eller aska som blir över. Många gånger, kan betydande mängder av aska få på golvet och in i mattan. För att ta bort dem, måste du använda en tung dammsugare. Suga upp all sot och aska från golvet och ta bort den från huset.

Steg 1 – Clean Up Soot

En av de största verktyg som är tillgängliga för rökskador restaurering är ozonmaskinen. Många restaurering företag använder denna typ av maskin för att eliminera rök lukt i hus. En ozon maskin producerar ozon gas som kommer att resa i hela huset och bryta ner rök på en molekylär nivå. Detta är det mest effektiva sättet att bli av med rök lukten inne i ett hus. Men när man använder denna maskin, kommer du vill vara säker på att ingen är runt. Du måste lämna det kör inne i huset för ett par dagar och se till att ingen kommer in under denna period. Du bör sätta upp varningsskyltar på alla dörrar och se till att huset är låst. Annars kan du orsaka betydande lungskador till någon som är runt. När du stänger av maskinen, det säker på att du tillåter huset att vädra ut innan du arbetar i det igen.

Steg 2 – Använd Ozon Machine

Med objekt som inte kommer att skadas av blekmedel, bör du rengöra dem med blekmedel för att avlägsna röken. Fyll en hink med blekmedel och släppa små föremål i hinken. Låt poster i blöt i flera timmar och sedan ta bort dem från hinken.

Steg 3 – Använd Bleach

Om dina kläder fick rök på dem, måste du ta dem till en kemtvätt i syfte att ta bort rök lukten. Större delen av tiden, helt enkelt tvättning av kläder i brickan kommer inte helt ta bort lukten.

Steg 4 – Kemtvätt

Ibland måste du måla väggarna för att täcka upp rök lukten. Om ozon maskinen misslyckas att eliminera röken från väggarna, använda en roller och grundligt täcka väggen med ett nytt skikt av färg.

Steg 5 – måla väggarna

Om du har matta i ditt hus, kommer det oundvikligen måste rengöras för att bli av med rök lukten. Du bör använda en ångtvätt för bästa resultat. I de flesta fall måste du rengöra mattan minst två gånger för bästa resultat. Om lukten fortsätter att bestå, kan du behöva byta ut mattan.

Steg 6 – Rengör mattan