repor metoder för aluminiumpannor

Aluminiumpannor ofta skadas från daglig användning och staplas med andra kokkärl. Repor kan göra kastruller ser tråkigt och de kommer att förlora sin reflekterande kvalitet. Du kanske vill ta bort repor för att förlänga livslängden på pannan och även för att förbättra sitt utseende. Det finns flera metoder som du kan använda för att ta bort repor från aluminiumpannor. När du bestämmer hur man ska behandla repor dock kontrollera om pannan är gjord av något annat material. Om din panna har en teflonbeläggning över det, bör du inte dra det för länge i vatten eftersom detta kan leda till att teflon att flagna.

Grädde av vinsten är en mild sur slipmedel som är perfekt för att ta bort repor från dina kastruller. Det är också lätt tillgängliga i de flesta livsmedelsbutiker. Först bör du dra dina kastruller i cirka en timme i varmt vatten blandat med 2 tsk grädde av tandsten. Om dina kokkärl är allvarligt repad, kan du vill ha lite extra grädde av tandsten.

Grädde av tandsten Paste

När du har dränkts dina kastruller bör du ta bort dem från vattnet och fokusera på de repade områdena. Gör en pasta med hjälp av en liten grädde av vinsten och lite vatten. Gnugga lite av pastan i dessa områden med en mjuk trasa. Du bör sedan polera dessa områden tills alla repor har tagits bort.

Tandkräm

Liksom Cream of Tartar pasta, kommer hushållens tandkräm har en liknande effekt även om de totala kommer att bli en dyrare produkt att använda. Tandkräm innehåller aluminium koldioxid som är en mycket mild slipmedel.

Med hjälp av en Metal polska, putsduk och Sandpapper

För detta behöver du några mycket fint sandpapper på cirka 1000 grit. Du kommer att använda en teknik som kallas våtslipning. Detta skadar inte aluminium, utan helt enkelt ta bort alla små repor som du kan ha. Doppa sandpapper i vattnet innan det används och försiktigt sand de områden i pannan som är repade. Se till att du sand i små streck.

specialist Pastor

När du har varit över ytan med sandpapper nästa steg är att sätta en liten metall polish på en mjuk trasa. Du bör kunna köpa metall polera på de flesta järnaffärer. Arbeta polska i repade områden i en cirkelrörelse. När du är klar, tvätta pannan för att avlägsna eventuella polish rester kvar. Slutligen använder en polerduk på torr stekpanna för att öka glansen och ge den en reflekterande yta.

Du kan köpa specialiserade pastor och polerar för att ta bort repor av aluminium från järnaffärer. Många av dessa kommer att innehålla kopparsalter som är en svag syra som reagerar på aluminium. Andra specialprodukter innehåller aluminiumoxider som försiktigt tar bort det översta lagret av aluminium. Dessa specialiserade pastor bör användas med försiktighet eftersom de ofta innehåller kemikalier som kan skada huden. Se till att du följer tillverkarens anvisningar och alltid bära handskar.