reparera takplattor

Takplattor är relativt sköra. En liten bula med ett vasst föremål riskerar att lämna ett jack eller lång repa i ansiktet av en bricka. För många människor, är den enda utvägen att byta ut hela plattor, men en annan lösning för små skadade området är att helt enkelt reparera problemet. De flesta reparationer kan göras utan att ens ta bort kakel och tar bara några minuter.

Identifiera orsaken till problemet för plattorna innan du börjar. Om kakel vattnet färgas, lokalisera och reparera källan till läckan. I ett badrum, se till att en frånluftsfläkt är installerad. Se till att den fungerar ordentligt. Om du korrigera repor, vara säker på att orsaken till repor har korrigerats, såsom justering av en skåpdörr eller dra en rem eller klämma av ett föremål som har gnugga taket. Det kommer inte att göra något bra för att reparera en plats om problemet inte har åtgärdats.

Steg 1 – identifiera orsaken

Med hjälp av målartejp, täcker alla ytor som du inte vill att misstag spray. Detta inkluderar gallret samt eventuella fixturer monterade i taket. Applicera inte ens målartejp i ansiktet av en droppe takplatta som det skulle kunna skala bort fabriken färg, vilket kräver ytterligare reparationer.

Steg 2 – Definiera Paint Area

Tak färg kommer i en sprayburk med munstycket pekade uppåt, vilket gör det lätt att applicera. Skaka alltid kan kraftigt i tre till fem minuter innan du använder. Aerosol färger lösa när de rörs. Pigmentet måste röras noggrant för att få rätt färg och nyans vid sprutning. Håll burken 8 till 12 inches från den skadade platsen, och spraya i lätta drag. Göra det möjligt för plattan för att torka i 30 minuter efter varje tunt lager. Jämföra hur väl färgen matchar innan de tillämpar en annan lager färg.

Steg 3 – måla takplattor

För plast eller metall takplattor processen är nästan densamma, förutom att en lämplig tak färgen inte kan vara tillgängliga. Om möjligt, ta en befintlig kakel från taket, och har din lokala hårdvara eller färghandel blanda en pint matchade färg. Med hjälp av en liten, spetsig pensel trycker upp det skadade området. Tillåt det första skiktet att torka innan anbringande av en andra beläggning.

En anmärkning på takplatta Repair

Reparera en takplatta betyder inte att det kommer att bli precis som en helt ny. En repa på ovansidan av plattorna kommer att lämna en något ojämn snygga plats. Tvätta händerna noga och torka dem väl. Med tummen, lätt jämna det skadade området innan du målar den. Så länge som lacken är en nära matchning, bör platsen vara i stort sett osynliga för den tillfälliga observatören. Om skadan är så allvarlig att färgen inte kan dölja det, är din enda alternativet för att ersätta kakel.