reparera tak blinkande: tips för asfalt singel tak

Som osannolikt det än kan verka, behöver du inte vara en erfaren takläggare att reparera taket blinkar på en asfalterad spåntak. Med en uppsättning av pålitliga regler och tips, tillsammans med en lämplig verktygslåda, bör du kunna rmake dessa reparationer.

Lokalisera en läcka i taket är kanske det viktigaste steget i att reparera läckan. Börja med några ledtrådar som du har, såsom vatten droppande från taket eller fläckar i taket som är missfärgade, våt eller utbuktning. När du hittar dessa ledtrådar, titta i din vind ovanför våt fläck i taket. Vanligtvis kommer denna plats att vara nästan direkt under en läcka i taket. Troligtvis kommer läckan att vara i en av dina beslag som ligger i taket ovanför våt fläck. Om vatten läcker när du är i din vinden söker läckan, bör du enkelt kunna spåra läckan till blinkande.

Tips 1 – hitta läckan i ditt tak

När du har hittat den läckande blinkande från din position i vinden eller kryp det, gå upp på taket och lokalisera den blinkande som läcker. Om det regnar eller snöar, markera läcker blinkar så att du kommer att kunna hitta det när taket är torr och du är redo att reparera den.

Tips 2 – Leta reda på Läckande Blinkar

Chansen är liten att du har huvudet vägg beslag på ditt tak. Dessa beslag används ofta på tak vars kanter slutar vid en vertikal yttervägg där väggkanten och tak kanten möts. Den installerade blinkande måste passa under muren material och takläggning på ett sådant sätt att vatten är inte tillåtet att köra in i utrymmet mellan väggen och taket. Täta, tak cement, eller tjära ska inte tillämpas på dessa områden. Om du upptäcker någon av dessa typer av tätskikt redan på taket, är det förmodligen från någon tidigare ansträngningar att lappa en läcka. Under normala förhållanden bör du se en liten utsatt område av blinkande. Huvuddelen av den blinkande kommer att bifogas nedanför bältros och väggmaterialet.

Tips 2 – Hitta Head Wall Blinkande Läckor

Skorstens läckor är bland de vanligaste av blinkande läckor. Detta beror på fyra olika typer av beslag används ofta, som alla måste vara tät för att hålla den blinkande läcker. Att hitta läckor i dessa beslag, avgöra om det finns några sprickor i skorstenen genom vilken vatten kan läcka under blinkande. Också leta efter några lödda blinkande hörn där lodet har brutit lös eller har hål i den.

Tips 3 – Hitta Chimney blinkande läckor

När du har hittat läcker beslag, inte försöka reparera dem med fog- eller andra tätningsmaterial. Beslagen själva, vanligtvis behöver bytas ut. Om du har den skicklighet och erfarenhet för att ersätta dem, bör det vara en enkel uppgift att skära och montera blinkande. Annars kan du behöva ringa en erfaren takläggare att göra jobbet åt dig.

Tips 4 – reparera blinkande läckor