mandarin

Sarah Van Årsdale visar kreativt skrivande vid New York University. Hennes tredje roman, Grand Isle, kommer att publiceras under våren 2012, genom SUNY Press, det var en finalist i 2008 University of Michigan Novel Contest. Hennes andra roman, blått, vann Peter Taylor Priset för romanen och offentliggjordes av University of Tennessee Press 2003, och hennes första roman, Mot Amnesia, publicerades av Riverhead Books 1996.

Det finns inget som kvick tang av en mogen mandarin på en kall vinter dag.

Tangerine har två stora fördelar, särskilt när de används som en vintertid färg: det är varmt, och det är ljust, vilket innebär att det är noga med att plocka upp stämningen i ett rum som lider av ännu ett svårt fall av vinter blahs.

Låt oss säga att du har ett sovrum som du har spenderat lite för mycket tid på sistone, eftersom du har varit instängda i huset genom att tre fot snödrev utanför dörren. Prova en samling av färgglada ogenomskinliga glasvaser på fönsterbrädan, och titta på rummet ljusna på ett ögonblick. Här är det mandarin vas som verkligen gör denna gruppering sticker ut.

Stolen fungerar bra med mandarin delvis eftersom det är små, så att färgen inte ta över. Men det fungerar också på grund av sin fina, feminina stil, en överfylld fåtölj eller en vilstol, skulle förmodligen se alltför stor om det görs i mandarin.

Tangerine kommer även fungerar bra som en vägg färg. Tangerine väggar, med grädde trim, kan påminna om apelsin creamsicles i din barndom. Lägg stoppade möbler i en mandarin och grädde mönster, eller mandarin och skogsgrönt, och du har nu fått ett rum som kommer att stanna ljusa och glada året runt.

Som ni kan se, fungerar tangerine väl med andra färger som ljusblått, för en ljus, modern look, eller en ljus beige eller mjuk brun för något mer klassisk. Naturligtvis kommer de flesta greener bidra till att förbättra mandarin, liksom off-vita och krämer.

Med mandarin – lite eller mycket – kan du ta den söta värmen i sommar citrus i alla rum, dra dig genom vintern och i löftet om våren.