kvadratfot trädgårdsarbete: växande jordgubbar

Jordgubbar göra en stor kvadratfot trädgårdsgrödor. De är lätta att odla, behöver lite underhåll, och producerar en riklig skörd. Här är några saker att tänka på när man planterar jordgubbar i en kvadratfot trädgård.

Det finns tre grundläggande typer av jordgubbar: Juni bärande, everbearing och dag neutral. De kan alla odlas i kvadratfot trädgårdslådor. Everbearing jordgubbar producera frukt två gånger under växtsäsongen, medan juni-beariing dem bära frukt i juni månad. Dag neutrala jordgubbar är en sort som inte påverkas av hur lång dagen är, som de andra två är.

Typer av jordgubbar att använda i kvadratfot Trädgårds

Juni-bärande jordgubbar producerar den största frukten och skicka ut många löpare. Everbearing och dag neutral inte skicka ut så många löpare.

odlingsförhållanden

Jordgubbar behöver en bra 8 timmars direkt solljus varje dag. De föredrar också en bördig och väldränerad jord för att producera rikliga skördar. Jorden kan ändras med en till två inches av ett bra organiskt material, såsom kompost.

Plantering 4 per kvadratfot

Vatten 1 till 2 inches per vecka, i synnerhet under den tid frukten blommar. Denna period är från tidig blomning till slutet av skörden. Weed hela växtsäsongen, som jordgubbar lätt kan strypas av invasiva ogräs.

Trimning alla löpare

Vid beräkning av antalet jordgubbsplantor för en kvadratfot trädgård, några trädgårdsmästare vilja använda ett per kvadrat. Enligt upphovsman till konceptet, och författare till kvadratfot trädgårdsarbete, Mel Bartholomew, är det bäst att placera 4 plantor per kvadratfot. Använd en per kvadratfot om löpare kommer att tillåtas att stanna kvar. Annars, växt fyra per kvadrat.

Glöm inte att gödsla

Vissa trädgårdsmästare vilja utnyttja hela 4-fot med fyra fot kvadratfot trädgård bara för växande jordgubbar. Andra trädgårdsmästare vill plantera sina jordgubbar i en pyramid torn som är tillverkade av aluminium eller trä. Även om dessa kan köpas i handeln, de är lätt att göra, särskilt med kit som också är tillgängliga för trädgårdsmästare.

Alla typer av jordgubbar producera löpare – och de bör alla kapas när de visas varje vecka. Anledningen? Genom att klippa jordgubbar löpare kvar energin i den ursprungliga, eller förälder, växt och avkastningen ökar för varje år skörd.

Efter några år (ca 3 till 4) av växande jordgubbar i kvadratfot trädgårdsarbete, börjar moderplantan skörd att minska. På den tiden, är det bäst att ta bort de gamla moderplantor och köpa nya från plantskolan.

Varför inte bara låta löparna växa och förvandla dem till moderplantor? Löpare kommer att producera alltför många små jordgubbsplantor, och skörden kommer att därmed minskat. Börja om från början i år fem med nya jordgubbsplantor.

Kvadratfot trädgårdsarbete betyder inte att det brister i gödningsmedel för jordgubbsplantor. Använd en 10-10-10 blandning eller mata dem en gång i månaden med blodmjöl och benmjöl.

Det tar bara en lyckad skörd att övertyga hem trädgårdsmästare fördelarna med växande jordgubbar använder kvadratfot trädgårdsarbete. Varför inte komma igång idag?