klibbiga duschdraperi problem? här är lösningen.

Antalet en nackdel med ett duschdraperi är att det flyter bort från badkaret eller väggar och fastnar på personen i duschen. Här är några skäl till varför detta händer, och flera testade lösningar du kan prova innan du ger upp och ersätta din fladdrande gardin med en dusch dörr.

Fysiker som specialiserat sig på fluiddynamik har faktiskt studerat detta problem. De trodde det skulle vara från Bernoulli effekt som håller flygplan i luften. De studerade också samspelet mellan vattentrycket och temperatur, men gardinen slog lika mycket när dusch vattnet var kallt.

Varför Duschförhänge Stick till badande?

Den mest troliga orsaken tycks vara att vattenflödet från dusch chefen skapar en lågtrycksområde, som kallas en virvel, mellan duschdraperi och väggen, dra duschdraperi mot duschmunstycke och du, eftersom du är under det . Ju starkare vattentryck, ju längre gardinen rör sig mot virveln.

Hur man löser den klibbiga Curtain Problem

Många lösningar finns. Om din dusch Vattentrycket är måttlig, prova att använda en tung gardin gjord av tjockare vinyl. Du kan lägga till vikter, vanligtvis en lång sträng av plast- eller glaspärlor, inne i fållen på en plast gardin. I stål baljor täckt med porslin, kan magneter kan glida in i gardinen är nertill.

Fäst sugkoppar på utsidan av duschdraperi, så det kan hålla fast vid badkaret eller plattor bättre, har också prövats med framgång. När du lämnar duschen släpper sugkopparna noga, så att de inte slita gardinen. Om duschrum har ett fönster, försök att öppna den för att utjämna trycket mellan utsidan och insidan av duschutrymmet. Om din dusch har stark Vattentrycket, stoppa vattenflödet till dusch huvudet medan soaping upp, och låt det spränga bara att skölja bort.

En ny lösning har prövats på en stor hotellkedja. Böjda dusch gardinstänger har installerats, vilket enligt kunderna, hålla duschdraperi på plats mycket bättre. Det verkar fungera eftersom ridån måste färdas en längre sträcka för att nå vattenflödet. Som väl är lågtryckszonen större mellan gardinen och väggen, så att virveln inte koncentrera under dusch huvudet.

Oavsett anledning, fungerar bättre än en rak på att stoppa duschdraperi från omsluter den badande en böjd dusch rod. Böjda stavar finns i 2 längder, 5-fot och 6 fot, och kan installeras i de flesta baljor och duschkabiner med hjälp av standardfästen. Inget stöd behövs vid mitten av kurvan. Fråga vid bad och kakel centra eller återförsäljare byggnad försörjnings att ta reda på om de bär böjda dusch stavar.

Om det efter alla dessa ansträngningar, försöker din duschdraperi fortfarande mumifiera dig varje morgon när du duschar, välja glidande eller svängande dusch dörrar. Tillverkad av glasfiber eller spegelglas, de motstår mögel. För att rengöra dem, torka med frotté eller en svamp.