jord och fukt överväganden för växande jordgubbar

Om du har ditt hjärta inställt på att växa jordgubbar, då är det bäst att lära sig om markförhållanden som krävs för en perfekt tillväxt.

I tempererade klimat, jordgubbar är en sen vårgröda plantering. Även om de bör började i en kall ram (en halv växthus enhet som är faktiskt på marken, men också täcker marken med en glaskupa och träväggar) och “härdad” mot plötsliga frost (vissa frost kan fortfarande hända sent in i maj i vissa områden), om du startar din jordgubbsplantor från ett frö i en torv kopp eller packa bör du snart se mycket goda resultat när du har tagit bort dem från kylan ram.

vårgröda

Jordgubbar som en bra blandning av kompost, sand, torv och anständigt jord för att få en bra start. De föredrar också varma dagar och svala nätter efter sina första satsningar utanför kallbänk. I själva verket, de också vilja odlas i upphöjda bäddar där deras rotskott kan köras längs marken.

De gillar Fukt (men inte för mycket)

Det är en av hemligheterna till framgångsrika jordgubb växande, låta sina sidoskott eller rotskott, kör längs sängen, sätter och sätter dem försiktigt med jämna mellanrum så att nya anläggningar kan slå rot.

några tankar

Jordgubbar kan tolerera en bra bit av torrhet, om det odlas i en välblandad kompost baserade jord som behåller sin fukt väl. I själva verket, en del har haft stora framgångar med att täcka marken med svart plast och peta hål genom plasten för växterna. Detta är bara för den centrala anläggningen sängen som de rotskott behöver utrymme för att köra och spridning. Den svarta plasten, förresten, håller jorden varm även om det finns enstaka kall kväll.

Jordgubbar som deras fukt, men inte i stora mängder, en enkel sipprar slang som lägger ner en uppmätt mängd vatten verkar fungera bäst med jordgubbar. De är inte gillar, säger meloner som kräver stora mängder vatten för att lyckas. Stor mängd vatten kommer bara att leda till en misslyckad jordgubbsskörden.

Så, om du funderar på jordgubbar, bästa råd skulle vara

Om du följer dessa steg, även med en ny jordgubbe säng, hittar du dina resultat är överraskande bra. Om du har tur och vädret samarbetar genom att tillhandahålla en försiktig uppvärmning genom sin blommande och plocka perioden (slutet av juni / början av juli) du kommer att belönas med ett överskott på jordgubbar som är ganska läckra och söt.