jord lösningar- korrigera mangan brister

Jord som är låg i mangan kan behandlas på ett tillförlitligt sätt med kalksten. Lägg den i marken i små, 10 fot med 10 meters områden, och vända jorden väl efter applicering. Förutom mangan, är dolomitisk kalksten också ett bra sätt att minska surhetsgrad, och hjälper till att lägga bulk till ljus, lerig jord. Du kan också behandla en komposthög och sedan distribuera komposten att behandla marken under manganbrist.

Dolomitisk kalksten är den föredragna källan för mangan för din trädgård. Det är 100% ekologisk och lägger till många saker till jorden som växterna behöver. Det hjälper till att hålla jorden pH inom området av surhet flesta växter kräver. En majoritet av växter växer bättre när jorden surhetsgrad är mellan 6,0 och 6,8. Det är viktigt att jorden är väl blandat, eller behandlingen kommer att ha liten, om någon, effekt.

trädgårdsjord

Att behandla kompost jord, till 1/4 kopp mangansulfat eller en kopp dolomitisk kalksten för varje yard av kompost och blanda väl. Undvik under torkning av kompost genom att tillsätta 1/8 kopp vatten till varje kopp kalksten. Lägga till sulfat direkt bör inte ha en märkbar fuktminskning.

kompostjord